Hrvatske pošte kadrova se rješavaju testom inteligencije: Od 1200 njih 600 ispalo glupo

TESTU inteligencije je u Hrvatskim poštama moralo pristupiti 1200 zaposlenih sa višom i visokom stručnom spremom od kojih 600 nije zadovoljilo te ih sada očekuju nova radna mjesta sa plaćom nižom i do 1400 kuna.

Na test su morali samo voditelji i kontrolori poštara koji većinom taj potez svoje Uprave nisu shvatili ozbiljno pa se nisu niti trudili pokazati se pametnima. No, iznenadili su se kada su saznali da im poslovi ovise o rezultatima toga testa, piše Jutarnji list.

"Shvatio sam to više kao šalu"

Pred njih su stavljeni tipični testovi inteligencije kakvi se ispunjavaju na ispitima za dobivanje vozačke dozvole ili regrutacijama za vojsku, a dobili su i dio sa pitanjima iz opće kulture. Testiranje je trajalo dva sata, a uz radnike su bili i psiholozi.

"Shvatio sam to više kao šalu, nekakvu rutinsku provjeru. Nije nam bilo na kraj pameti da nam o tome ovisi karijera. K tome, psiholozi koji su bili s nama rekli su nam da se nemamo čega bojati i da nam se ništa loše neće desiti, bez obzira kako riješili test", rekao je voditelj u glavnoj zgradi HP-a Kruno Gregurević te dodao kako sada zbog lošeg rezultat očekuje novi ugovor i plaću manju za 1400 kuna.

Adlešič ne može vjerovati da Hrvatske pošte tako obavljaju selekciju

Članovi Nadzornog odbora Hrvatskih pošta iz Vlade nisu znali za ovakav potez Uprave. "Ne mogu vjerovati da tako obavljaju selekciju. Zanima me otkud to i potrudit ću se o tome više saznati", rekla je predsjednica HSLS-a i članica Nadzornog odbora HP-a Đurđa Adlešič te je priznala i kako u posljednje vrijeme nije bila na sjednicama tijela u kojem je član. Miomir Žužul tvrdi kako nije čuo za testiranje te da je to odluka vodstva tvrtke.

Pročitajte više