Hrvatski časnik u Kabulu silovao dočasnicu, Glavan ga zaštitio od istrage?

ČASNIK istražitelj Vojne policije koji je sudjelovao u misiji UN-a u Afganistanu silovao je u Kabulu dočasnicu, o čemu su bili obaviješteni nadređeni, no nitko do sada nije ništa poduzeo, doznaje Slobodna Dalmacija dodajući kako se nije ništa poduzelo zbog toga što je brat silovatelja trenutačno visoko pozicioniran u hijerarhiji HV-a.

No, to nije sve. Taj visoko pozicionirani u HV-u također ima “iskustva” u silovanju, a kako piše Slobodna Dalmacija, zbog toga ga je ucjenjivao Ante Glavan, smijenjeni drugi čovjek POA-e.

Visokopozicironirani časnik u HV-u silovanje je, navodno, izvršio dok je radio na željeznici u Slavonskom Brodu nakon završene Više željezničke škole na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu. Upravo je on, piše Slobodna Dalmacija, Glavana predložio za dobivanje čina pukovnika.

Slobodna Dalmacija otkrila je još zanimljivih detalja o karijeri donedavno drugog čovjeka POA-e.

Glavan je navodno pripadao krugu oko nekad moćnog Ivića Pašalića, a u zagrebačkoj centrali krim-odjela Vojne policije hvalio se da je na mjesto drugo čovjeka POA-e stigao zahvaljujući potpori Dragana Primorca.

Ante Glavan smijenjen je u ponedjeljak popodne, a špekulira se kako se na taj način pokušao zaštiti Podbevšek. No, prema posljednjim informacijama niti Podbevšek neće izbjeći smjenu.

Pročitajte više