HRVATSKI LOVAČKI SAVEZ: hrvatska ekipa pobijedila na natjecanju u sloveniji

Na Međudržavnom natjecanju u lovnom streljaštvu, koje je danas održano u Metlici u Sloveniji, hrvatska ekipa je u disciplini trap odnijela prijelazni pehar, a Josip Glasnović najbolji je strijelac natjecanja, izvijestio je večeras Hrvatski lovački savez. L

Natjecanje je održano na streljani LD "Zec" Metlika, naša reprezentacija je imala 130 pogodaka, a slovenska 115.

"Tijekom godine u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza (HLS) odvijala su se natjecanja u lovnom streljaštvu u disciplini trap, u svim županijama i gradu Zagrebu, a ukupno je sudjelovalo oko 3500 lovaca. Takva masovnost na kraju je donijela i ovu pobjedu", komentirao je natjecanje predsjednik HLS-a Đuro Dečak.

Predsjednik Lovačkog saveza Slovenije (LSS) Bojan Lipčnik pohvalio je sportski duh na ovom natjecanju, rekavši kako je važnije od svega druženje lovaca.

Pobjedničku hrvatsku ekipu sačinjavali su lovci - strijelci: Ante Glasnović (27 pogodaka), Ivan Sočić (26 pogodaka), Josip Glasnović (29 pogodaka), Damir Zrinski (22 pogotka), Andrej Kancelar (17 pogodaka) i Tihomir Marjančić (26 pogodaka).

U pojedinačnom natjecanju najbolji je bio također Hrvat, Josip Glasnović, sa 42 pogodaka.

Slijede ga Ivan Suč (LSS)(41 pogodak), Weiss Anton (LSS) (40+2 pogotka), Tihomir Marjančić (HLS) (40+1 pogodak), Denis Vatovec (LSS) (39 pogodaka) i Ante Glasnović (HLS) (37 pogodaka).

Tijekom današnjeg natjecanja također je potpisan sporazum o zajedničkoj brizi hrvatskih i slovenskih lovaca o divljači i očuvanju staništa u graničnim područjima - i to između Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije i Saveza lovačkih društava Notranjske i Kočevske, između Lovačkog saveza Zagrebačke županije i Saveza LD Novo Mesto te između Lovačkog saveza Karlovačke županije i Savinsko-Kozjanskog saveza lovačkih društava, ističu u HLS-u.

Pročitajte više