Hrvatski ministar rada održao govor u Ženevi, pohvalio se slikom s praznim gledalištem

Foto: Facebook/ Marko Pavić

HRVATSKI ministar rada Marko Pavić u Ženevi sudjeluje na 107. godišnjoj konferenciji Međunarodne organizacije rada. Na svom Facebook profilu pohvalio se fotografijama s konferencije. Na jednoj od fotografija nalazi se on za vrijeme držanja govora. No ono što je zanimljivije je to da se u publici ne vidi nitko. Fotografija koju je, da ponovimo, objavio sam ministar prikazuje prva tri reda dvorane. Na stolovima se nalaze imena država, ali predstavnika država nema.

"Posljednja sam dva dana predvodio delegaciju Republike Hrvatske na 107. godišnjoj konferenciji Međunarodne organizacije rada u Ženevi, a uz mene su sudjelovale državna tajnica Katarina Ivanković Knežević pomoćnica Karolina Ivankovic, veleposlanica Vesna Batistić Kos te Ines Šprem Scigliano iz Stalne misije Republike Hrvatske pri Uredu Ujedinjenih naroda u Ženevi.

Glavne teme ovogodišnje konferencije bile su socijalni dijalog i tripartitnost, postavljanje standarda o nasilju i uznemiravanju žena i muškaraca na radnom mjestu te učinkovita razvojna suradnja MOR-a kao podrška ciljeva održivog razvoja, a predstavljen je i Izvještaj generalnog direktora o ženama u svijetu rada. Vezano uz to želim istaknuti kako Republika Hrvatska podržava Konvenciju 144, a u Hrvatskoj provodimo programe i mjere kako bi se osnažio položaj žena, a one potaknule na snažniju integraciju na tržištu rada.

S generalnim direktorom Međunarodne organizacije rada Guyom Ryderom razgovarao sam o aktivnostima Republike Hrvatske unutar MOR-a i provedbi standarda te organizacije u Hrvatskoj, prvenstveno o produbljivanju socijalnog dijaloga u kontekstu skorašnje ratifikacije Konvencije 144 o Tripartitnim konzultacijama kao i jačanju kapaciteta socijalnih partnera. Ryder nas je pozvao na aktivno uključivanje i davanje doprinosa inicijativi „Budućnost rada“, kojom MOR sljedeće godine obilježava stogodišnjicu postojanja. Predsjedavanje Hrvatske EU-om u prvoj polovici 2020. godine u MOR-u vide kao odličnu platformu za realizaciju zajedničkih projekata.

Na marginama konferencije i marginama Summita o svijetu rada, koji je održan u okviru konferencije, održao sam i niz bilateralnih sastanaka: s ministrom suradnje, rada i socijalne skrbi Islamske Republike Iran Alijem Rabiejem, s latvijskim ministrom skrbi Janisom Reirsom, s makedonskom ministricom rada i socijalne politike Milom Tsarovsom te s ukrajinskim ministrom rada i socijalne politike Andriyom Revom", napisao je Marko Pavić.

Pročitajte više