Hrvatski pomorac osjeća se dobro, sutra kreću po njega

VILIJAM ŠLOTHAUER, 22godišnji hrvatski pomorac koji je jučer ujutro pronađen nakon više od 20 sati provedenih u moru, oporavlja se u bolnici u Bariju i osjeća se dobro, doznaje se danas od agenta "Jadrolinije" u tome talijanskom gradu.

Danas je ustao i hodao je, a kada će biti prebačen u Hrvatsku, ovisit će o odluci liječnika, rekao je predstavnik agencije "P.Larusso" u Bariju.

Šlothauer se ne sjeća kako je završio s Jadrolinijinog trajekta "Marko Polo" u moru, rekao je liječnik Poliklinike u Bariju Antonio Perrone, koji je pregledao hrvatskog mladića o kojem danas pišu sva talijanska glasila, ističući kako je gotovo nevjerojatno da netko može preživjeti skoro 30 sati u moru.

U Lučkoj kapetaniji u Bariju kažu kako mladića nisu otkrile njihove spasilačke ekipe, već ga je na oko 11 milja od talijanske obale našao crnogorski trajekt "Sveti Stefan" koji je u ponedjeljak plovio iz Bara u Bari. U pristaništu u Bariju mladića je dočekala bolnička ekipa i prebacila ga do bolnice.

Liječnik Perrone je rekao da je hrvatski pomorac mogao izdržati tolikO u moru vjerojatno zbog toga što je voda toplija nego inače, ali i zbog jakog organizma.

Predsjednik Uprave Jadrolinije Slavko Lončar rekao je danas Hini da im je u Poliklinici u Bariju rečeno da će Vilijam iz bolnice biti otpušten u četvrtak, te da će sutra predstavnik Jadrolinije i netko od obitelji krenuti u Bari.

Vilijam Šlothauer, koji ne želi razgovarati s novinarima, nestao je s trajekta "Marko Polo" koji je u noći na nedjelju krenuo iz Barija u Dubrovnik. Šlothauer je na trajektu radio kao mladić kuhinje. Zadnji put je na brodu viđen u 2 sata 3. kolovoza, a njegov nestanak je prijavljen u 9 sati Lučkoj kapetaniji Dubrovnik.

(Hina) stom/hšu jn

Pročitajte više