Hrvatski savez slijepih upozorio na pojave traženja novca u njihovo ime

SKUPŠTINA Hrvatskog saveza slijepih, održana danas u Zagrebu, upozorila je na sve učestalije pojave da se u ime slijepih traže financijska sredstva i druge potpore pa čak i dostavljaju već ispunjene uplatnice, a pritom nisu vjerodostojni navodi o namjeni za koju bi se sredstva koristila.

Nominalno navedene akcije često već provode državne institucije ili drugi organizirani oblici djelovanja, pa je, upozoreno na Skupštini, evidentno da se u spomenutim slučajevima radi o obmanjivanju javnosti te u ime slijepih ostvaruje nedopuštena korist pojedinaca ili grupa.

Hrvatski savez slijepih upućuje stoga sve kojih iz plemenitih pobuda žele pomoći slijepima da se o svakoj predloženoj akciji u tom smislu konzultiraju u Hrvatskom savezu slijepih, nekoj od njegovih temeljnih županijskih ili gradskih udruga, odnosno kod slijepe osobe koju osobno poznaju.

Skupština je danas raspravljala o položaju slijepih u društvu i njegovom poboljšanju. Između ostalog izražena je zahvalnost pojedincima i tvrtkama koje su materijalno i na drugi način pomagale akcije u cilju provedbe projekta i programa značajnih za slijepe osobe, priopćeno je iz Saveza.

Pročitajte više