Hrvatski seljački savez: Smanjenje proračuna za poljoprivredu tri koraka natrag

POTPREDSJEDNIK Hrvatskoga seljačkog saveza (HSS) Darko Grivičić ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu kako smanjenje proračuna za poljoprivredu za 200 do 300 milijuna kuna znači i tri koraka natrag za hrvatskoga seljaka.

"Uz manji proračun za poljoprivredu, nova Vlada kao prvi potez dopušta uvoz junica i goveđeg mesa iz Austrije. Mislimo da je taj trend porazan i nije ni blizu onoga što su iz HDZ-a obećavali prije izbora. Ako nastave na ovakav način, to će biti katastrofa i mi seljaci imamo obvezu da se organiziramo i tomu odupremo", izjavio je Grivičić.

Predsjednik HSS-a Brodsko-posavske županije Martin Lučić rekao je kako će pokušati okupiti sve seljačke udruge radi sprječavanja takvog scenarija. Lučića posebno zabrinjava ukidanje zabrane uvoza goveda iz nekih zemalja Europske unije.

"Apsolutno smo protiv toga i to smo govorili i prošlom ministru. Smatram kako treba zaštititi i podizati domaću proizvodnju, a ne dopuštati uvoz svega i svačega", kaže Lučić.

U Seljačkom savezu također smatraju da je interventni otkup viškova stoke samo obmanjivanje proizvođača jer su sredstva namijenjena u tu svrhu nedostatna.

Pročitajte više