Hrvatski učenici plasirali se na svjetsku olimpijadu u engleskom jeziku

Foto: Hina

Dvadesetak hrvatskih učenika plasiralo se na međunarodno natjecanje u znanju engleskog jezika Hippo Olimpijadu "Engleski bez granica" koje će u rujnu u talijanskom Assisiju okupiti 250 finalista od čak 88 tisuća kandidata.

HIPPO Olimpijada međunarodno je natjecanje u poznavanju engleskog jezika. Pod geslom "English Without Borders" - "Engleski bez granica" organizator natjecanja Global Hippo Association želi promovirati učenje engleskog jezika, te potaknuti suradnju i natjecateljski duh među mladima, njihovim učiteljima i mentorima, njegovati toleranciju, međukulturalnu razmjenu.

Najbolji učenik je Ivano Radić

Hrvatski učenici izborili su sudjelovanje na svjetskoj razini visokim pozicijama u sedam dobnih kategorija, a među njima je najbolji bio učenik Osnovne škole Pučišća Ivano Radić.

Radić je na natjecanju u Lido di Jesolo u Italiji prvo mjesto osvojio u kategoriji za učenike 7. i 8. razreda, što je ujedno i jedino prvo mjesto osvojeno za Hrvatsku.

"Ivano je primjer kako se trud i rad itekako isplate"

Na europskim kvalifikacijama sudjelovali su učenici iz 23 zemlje a finale u Asisiju u rujnu okupit će oko 250 finalista iz čitavog svijeta. Ukupno na kvalifikacijama sudjeluje više od 88 tisuća osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

"Ivano je primjer kako se trud i rad itekako isplate, i kako i naša mala mjesta imaju svoje prvake. Ovakva natjecanja potiču samostalnost, samopouzdanje, kritičko razmišljanje i izlažu djecu drugim kulturama i perspektivama, rekla je Hini njegova mentorica Srđana Vranjičić.

Sudjelujući u takvim natjecanjima, dodala je djeca razvijaju ključne životne vještine koje će im koristiti u različitim aspektima njihovog  budućeg života.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.