Hrvatsko-korejski poslovni klub proslavio drugu godišnjicu rada

Foto: HKPK

U VELEPOSLANSTVU Republike Koreje u Zagrebu održana je svečanost obilježavanja druge godišnjice Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba. Uz domaćine novog veleposlanika Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Nj.E. Park Won-Supa i predsjednika Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zorana Horvata prisutnim gostima obratili su se predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, savjetnik Predsjednice Republike Hrvatske za gospodarstvo Marko Jurčić, te pomoćnik ministra gospodarstva Republike Hrvatske Ivan Sertić, priopćeno je iz Hrvatsko korejskog poslovnog kluba.

U svom uvodnom govoru veleposlanik Republike Koreje Nj.E. Park Won-sup rekao je da je Hrvatsko-korejski poslovni klub najvažnija privatna institucija u odnosima Hrvatske i Koreje te je zahvalio osnivačima na upornom zalaganju u razvoju ekonomske suradnje dviju zemalja u protekle dvije godine. Zaključio je rekavši da se puni potencijal gospodarske suradnje dviju zemalja tek treba ostvariti.

Dugogodišnji prijateljski odnosi dviju zemalja

Predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zoran Horvat istaknuo je dugogodišnje prijateljske odnose između Hrvatske i Koreje koji su ove godine dodatno učvršćeni potpisivanjem Sporazuma između Vlade Republike Koreje i Vlade Republike Hrvatske o zračnom prometu. Zahvalio se svim članovima i prijateljima Kluba na ukazanom povjerenju te obećao da će Klub i dalje nastaviti tražiti i stvarati prilike i mogućnosti za poslovnu suradnju s glavnim ciljem stvaranja poslovnih prilika za svoje članove, te posljedično utjecati i na gospodarsku sliku Republike Hrvatske.

Pomoćnik ministra gospodarstva Ivan Sertić izražio je želju da u nadolazećem periodu što više korejskih kompanija odabere Hrvatsku kao zemlju za investiranje i razvijanje svojih poslovnih projekata.

Ovom prigodom predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner istaknuo je dugogodišnje prijateljstvo između Hrvatske i Koreje koje se svake godine sve više razvija. Naglasio je važnost da se odnosi dviju zemalja razvijaju još intenzivnije u svim područjima ljudske aktivnosti posebno na području znanosti, kulture i gospodarstva.

Savjetnik Predsjednice za gospodarstvo Marko Jurčić ocijenio je da su dosadašnje aktivnosti Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba bile od osobite važnosti za razvoj suradnje dviju zemalja te je izrazio je želju da se iduće godine na obljetnici Kluba prezentiraju nove uspješne priče o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Koreje.

Svečanosti obilježavanja godišnjice Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba nazočilo je 100-tinjak uglednika i predstavnika hrvatskih i korejskih tvrtki te institucija među kojima su diplomatski predstavnici Japana, Sjedinjenih Američkih Država i Svete Stolice u Republici Hrvatskoj, potpredsjednik Gradske skupštine grada Zagreba Davor Bernardić, član Nadzornog odbora Agrokora Damir Kuštrak, Predsjednik Hrvatske akademije tehničkih znanosti prof.dr.sc. Vladimir Andročec, general Krešimir Ćosić i mnogi drugi, zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte više