Hrvoj-Šipek će istražiti slučajeve obiteljskog nasilja u Novskoj i Gospiću

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

GLAVNA državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek je povodom ubojstva i pokušaja ubojstva u Novskoj i Gospiću od svih 15 županijskih državnih odvjetništava zatražila prikupljanje i analizu podataka o postupanju u predmetima kaznenih djela nasilja u obitelji i s njima povezanih kaznenih djela.

Dostavljeni podaci i postupanje državnih odvjetništava u navedenim predmetima bit će predmet posebne rasprave na proširenom kolegiju Državnog odvjetništva RH, koji će se održati 8. rujna.

Slučajevi u Novskoj i Gospiću

Prošireni kolegij čine svi zamjenici glavne državne odvjetnice, svi županijski državni odvjetnici te čelnici posebnih državnih odvjetništava, koji će se održati 8. rujna, priopćio je DORH u petak.

Muškarac (54) je u srijedu u Novskoj ubio suprugu, a potom i sebe. Supružnici su imali razmirica, a prije 20-ak dana suprug je dobio i sudsku mjeru zabrane prilasku supruzi koja ga je prijavila za nametljivo ponašanje. Sud je izrekao zaštitnu mjeru koju je ubojica prekršio.

Muškarac (36) je koncem kolovoza u Gospiću pokušao ubiti suprugu i njenog prijatelja, nakon što je tjedan prije uhićen zbog nasilja nad suprugom, ali je pušten samo uz zabranu približavanja.

Pročitajte više