HSLS osudio napad na stranačke prostorije HDZ-a u Bjelovaru

Foto: HDZ

BJELOVARSKI HSLS osudio je u srijedu navečer napad na stranačke prostorije bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a, kao i bilo koji oblik nasilja i netolerancije u društvu.

Na stranačke prostorije bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a u Bjelovaru, u koje je neki dan provaljeno, danas popodne je bačena zapaljiva naprava, a policija je izvijestila da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Gradska organizacija HSLS-a Bjelovar oštro osuđuje bilo koji oblik nasilja i netolerancije u društvu, priopćili su večeras iz te stranke.

"Kritička kultura se ne smije zamijeniti huškačkom nekulturom"

"Ovih smo dana svjedočili nizu uvredljivih komentara na društvenim mrežama upućenim našim liječnicima, nasrtanju prosvjednika na zaposlenike Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije prošlog četvrtka, prije tri dana provali u prostorije HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije koje su devastirane, a danas napadu na sjedište bjelovarskog HDZ-a, prilikom čega je bačena zapaljiva naprava. Svi ovi događaji vjerojatno nisu povezani, ali su neprihvatljivi i velikoj većini građana neshvatljivi", naveli su iz bjelovarskog HSLS-a.

Poručuju da se "kritička kultura ne smije zamijeniti huškačkom nekulturom i nasiljem, koje nije nikad pridonijelo rješavanju bilo kakvih problema kako pojedinca, tako i društva u kojem živimo".

Od nadležnih tijela očekuju da što prije otkriju počinitelja ili počinitelje.

Pročitajte više