HSLS Tomčića drži krivcem za odugovlačenje rasprave o Krškom

TRI DANA se u Saboru odugovlačila rasprava o poništenju ugovora o nuklearki Krško, jer se tri dana čekalo da se Zlatko Tomčić odluči hoće li HSS stati uz vladajuću koaliciju ili oporbu, izjavila je danas potpredsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić.

Adlešić je to predbacila predsjedniku Sabora Tomčiću, nakon što je Sabor odbacio prijedlog HSLS-a da se ništavnim proglasi ugovor između Slovenije i Hrvatske o nuklearki Krško.

Dodala je da se točnim pokazala Tomčićeva izjava "da je Sabor cirkus", te da za situaciju u kojoj se u Saboru tri dana razvlačila rasprava o NEK-u postoji krivac "imenom i prezimenom".

Za danas usvojene zaključke HSS-a - kojima se obvezuje hrvatska Vlada da od Slovenije zatraži dosljedno provođenje ugovora i u roku 60 dana naknadu štete za neisporučenu struju, Adlešić je rekla da su "mršavi i potpuno nepredvidljivi", jer je ugovor već stupio na snagu.

Potpredsjednica HSLS-a smatra da je u vladajućoj koaliciji postojala nedoumica oko toga što ugovor sa Slovenijom znači, a što je potkrijepila tvrdnjom "da su i predstavnici Vlade izjavljivali da je Hrvatska izgubila milijune dolara".

Joško Kontić, potpredsjednik HSLS-a, dodao je da je ugovor o Krškom, još jedan u nizu primjera kada su koalicijski i stranački interesi stavljeni iznad nacionalnih.

"Hrvatska je pod ovom vlasti postala free-shop, a sada postaje i odlagalište nuklearnog otpada", ustvrdio je Kontić.

Pročitajte više