HSP dr. Ante Starčević: Ruža Tomašić u slučaju Cvik nije mogla steći nikakvu političku korist

NAKON što je optuženi diler Jakša Cvitanović Cvik u sudnici optužio Ružu Tomašić da je preko njega htjela postati ministrica unutarnjih poslova, priopćenjem se javnosti obratila njena stranka koja odbacuje te insinuacije. Priopćenje objavljujemo u cijelosti.

"Ovim putem obraćamo se neposredno i posredno vama i široj hrvatskoj javnosti vezano za ovu vijest i napise prenesene i objavljene u elektroničkim i tiskanim medijima u zadnja dva dana, a odnose se na izvješća sa suđenja Jakši Cvitanoviću-Cviku i njegovih izjava izrečenih na istom gdje on u svojoj obrani, prikazujući sebe kao 'žrtvu', ponovno neutemeljeno, lažno i žestoko napada i blati ime Ruže Tomašić.

Stoga smo odlučili pisanim putem reagirati u ime Predsjedništva HSP-a dr. Ante Starčević i stati u zaštitu dostojanstva, ugleda i časti Ruže Tomašić.

Ruža Tomašić  je hrabro ušla u borbu s narkomafijom za vrijeme svog saborskog mandata i na taj način se javno uhvatila u koštac s borbom protiv prisutnosti droge na hrvatskim ulicama, nadajući se da će to biti početak velikog obračuna s ovom pošasti, koja je nažalost uzela maha u svim sferama hrvatskog društva, a poglavito među mlađom populacijom. U tom trenutku mali broj tadašnjih stranačkih i saborskih kolega je stao uz nju, ali unatoč tome ona nije odustala.

Zahvaljujući njenoj upornosti neki od glavnih aktera lanca narkotrgovine na ovim prostorima završili su iza rešetaka i danas se protiv njih vodi sudski postupak.

Ovim putem odbacujemo sve insinuacije o bilo kakvoj političkoj koristi Ruže Tomašić koju je ona mogla steći navedenim aktivnostima. Pitamo se da li je stavljanje osobne sigurnosti i sigurnosti svoje obitelji politička korist? Da li se politička korist može izvući na način da dobivate danonoćne telefonske prijetnje? Da imate cjelodnevnu policijsku zaštitu i da izgubite privatnost? Da zbog vašeg javnog djelovanja strepite za sigurnost vlastite djece?

Za razliku kada su bivše stranačke kolege i zastupnici Hrvatskog sabora Ruži Tomašić, osim Pere Kovačevića i Slavena Letice uskratili svoju potporu ovaj puta njeni stranački suradnici i cjelokupno članstvo stranke stalo je u zaštitu dostojanstva, ugleda i časti svoje kolegice i predsjednice i time dajemo do znanja da smo svi odlučni poduprijeti ju u nastavku njene borbe protiv droge te svih negativnosti koje ona sa sobom nosi."

Pročitajte više