HSS Lekenik zbog Beljakovih suspenzija po prvi put ne izlazi na mjesne izbore

Foto: FAH

OGRANAK HSS-a u Lekeniku izvijestio je u petak da po prvi put neće sudjelovati na mjesnim izborima, koji će se u toj općini održati 23. listopada, jer je predsjednik HSS-a Krešo Beljak suspendirao većinu članova općinske organizacije.

Lekenički ogranak HSS-a, koji u toj općini obnaša vlast već četvrti mandat, u priopćenju ocjenjuje da se time HSS-u nanosi nepotrebna i dalekosežna šteta. Traže da Beljak povuče sve suspenzije i omogući članovima sudjelovanje na mjesnim izborima i osigura poštene unutarstranačke izbore.

Dugogodišnji predsjednik općinske organizacije HSS-a općine Lekenik i općinski načelnik od 2001. Ivica Perović, kao i delegati te općinske organizacije HSS-a na glavnoj skupštini stranke, zaprimili su Beljakovu odluku o privremenom udaljenju (suspenziji) iz članstva stranke. Beljak ih optužuje da nisu sudjelovali u parlamentarnoj kampanji niti osigurali dovoljan broj preferencijalnih glasova za Željka Lenarta što, tvrdi lekenički HSS, ne odgovara istini.

Tvrde i da su suspendirani dugogodišnji članovi stranke, ujedno i delegati na glavnoj skupštini, udaljeni iz članstva stranke kako bi ih se onemogućilo da sudjeluju u unutarstranačkim izborima.

"Obzirom da su svi navedeni aktivno sudjelovali u izbornoj promidžbi, kako Narodne koalicije tako i kandidata HSS-a za Hrvatski sabor iz Sisačko-moslavačke županije Željka Lenarta, jedino što se može zaključiti nakon ovakvog poteza Beljaka jest da je riječ o političkoj eliminaciji neistomišljenika", ocjenjuje lekenički HSS.

Pročitajte više