Htjeli preuzeti Podravku: Nije bila riječ o pozajmici SMS-u već o pranju novca?

"KREDIT od 65 milijuna kuna, koji je Podravka dala tvrtki Srđana Mladinića SMS, samo je dio većega, tajnog i protuzakonitog plana o preuzimanju Podravkinih dionica novcem same kompanije, i to za račun samog menadžmenta", donosi Večernji list u kojem se dodaje da nije riječ kreditiranju SMS-a već o pranju Podravkinih milijuna.

Prema informacijama novinara Večernjaka 65 milijuna kuna uopće nije bilo namijenjeno Mladiniću odnosno SMS-u nego je taj novac samo "prespavao" na računu njegove tvrtke te je potom prebačen na račun varaždinske financijske grupacije Fime, čija je off-shore kompanija s Malte Fima Ami Ltd. najveći pojedinačni vlasnik Podravke sa 10,64 posto udjela.

Varaždinska grupacija, doznaje se, planirala je steći još 15 posto Podravkina vlasništva i tako se domoći kontrolnog paketa, a spominjao se kreditni aranžman s Meril Linchom, koji bi bio pokriće za kupnju dionica na burzi.

Isti izvor tvrdi da je za taj plan morao znati Polančec koji je još uvijek potpredsjednik Vlade, a koji u kabinet Ive Sanadera ušao  2005. godine i to s pozicije člana Podravkine uprave. Ostaje pitanje je li za taj plan znao i sam Sanader no taj odgovor mogli bi znati u Državnom odvjetništva, koje vodi istragu.

Pročitajte više