HTV je imao dogovor s premijerkom Kosor da je se pita samo oko Strasbourga



"BIO JE dogovor s premijerkom Jadrankom Kosor da joj se postavljaju pitanja vezana uz boravak u Strasbourgu gdje je bila taj dan te da u skladu s tim razgovaramo o europskim temama. Svaka druga zlonamjerna interpretacija oko toga zašto premijerku Kosor nisam pitala o broju nezaposlenih zadire u uređivačku politiku HTV-a", rekla je urednica trećeg Dnevnika Dijana Čuljak Šelebaj odgovarajući na upit je li postojao dogovor s premijerkom Kosor da je se ne pita za komentar o broju nezaposlenih.

> Sramotni igrokaz Čuljakice i Jace na HTV-u: Puna im usta Hrvatske, a ni riječi o nezaposlenima

Podsjetimo, Kosor je sinoć u Dnevniku 3 punih sedam minuta u izravnom javljanju iz Zračne luke Zagreb iskoristila kako bi objasnila da je zatražila i dobila potporu čelnika najvažnijih stranaka, od pučana i socijalista do liberala i zelenih za skori ulazak Hrvatske u EU i skori završetak pregovora.

Iako su svi nakon referiranja o danu u Strasbourgu očekivali komentar o broju nezaposlenih urednica Dnevnika 3 Čuljak Šelebaj pitala ju je za komentar o rješavanju zločina iz vremena NOB-a.

HRT: Zlonamjeran pokušaj difamacije

Budući da je brojka nezaposlenih bila jučerašnja, ali i današnja vijest top vijest svih hrvatskih medija stekao se dojam da je Kosor u dogovoru s HTV-om namjerno izbjegla govoriti o tome.


"Informativni program HRT-a ne emitira samo jednu informativnu emisiju tijekom dana pa stoga ovakva pitanja smatramo zlonamjernim pokušajem difamacije jedne od emisija IP-a. Politika HRT-a je da o programskim pitanjima raspravlja unutar HRT-a i na Programskom vijeću, a ne javno preko medija. Jednako tako HRT ne komentira uređivačku politiku drugih medija", rekla nam je glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc odgovarajući na upit o eventualnom dogovoru da Kosor izbjegne sva neugodna pitanja.

...sutra kad bude odmornija...

Kako neslužbeno saznajemo, prema uredništvu trećeg Dnevnika zbog propuštenog pitanja premijerki Kosor neće biti nikakvih sankcija, niti istrage. Naime, vijest o brojci nezaposlenih našla se ipak u trećem Dnevniku kao treći prilog. O nezaposlenima je govorio gost u studiju, sindikalist Ozren Matijašević.

Navodno je urednička procjena HTV-ovaca bila kako je premijerka Kosor provela cijeli dan u Strasbourgu te da vjerojatno niti ne zna što se događalo u Hrvatskoj oko brojke nezaposlenih. Shodno toj procjeni, HTV-ovci su zaključili da ne treba tu večer zamarati Kosor s takvim pitanjima već da se to urade njihove kolege tijekom današnjeg dana kada je Kosor valjda puno pripremljenija za takva - teška pitanja.      

Pročitajte više