Zbog Hajdukove majice na adventu u Zagrebu Splićanin dobio šakom u glavu

Ilustracija: Hina

"POMORAC sam, pola svita sam proša, vratia se živ i zdrav iz Meksika, zemlje s najvećim brojem ubojstava, a u svojoj zemlji ne mogu izaći odjeven kako želim. Sramota", priča nam svoju priču splitski pomorac koji je u subotu navečer napadnut usred Zagreba samo zato što je nosio Hajdukovu majicu.

"Što provociraš? Što je ovo? Hajduk, Torcida"

"Bio sam s nećakom i prijateljicom na Adventu. Iz jednog kafića u Tkalčićevoj sam se spustio na Europski trg oko 22 sata. Možda su me već tada primijetili. Imao sam jaknu bez rukava, možda su primijetili bijelu majicu sa dvije trake na rukavima. Imao sam dolje Hajdukovu trenirku s grbom. To nisu primijetili, a da jesu, tko zna što bi bilo. Kućice su se zatvorile, mi smo ostali još neko vrijeme, a onda je upala grupa agresivnih mladića. Bila su petorica, visoki, snažni, maskirani. Neki su imali kapuljače, a svi su imali marame preko usta. "Što provociraš, što je ovo? Torcida, Hajduk? Da ti vidimo majicu, što piše? Što radiš u Zagrebu u tome?", vikali su. Rekao sam im: "Šta te briga koja je majica." Naguravali smo se, ja sam gledao kako da smirim situaciju, da mi ne nastradaju nećak i prijateljica. Pokušao sam skinuti majicu da ih nekako skinem sa sebe, u trenutku kada su mi ruke ostale u rukavima, kao u lisicama, dobio sam šaku u glavu. Nisam od hladnoće ni shvatio što se dogodilo. Tek sam poslije vidio da mi curi krv. Oni su zgrabili majicu i pobjegli", ispričao nam je splitski pomorac.

"Razumijem navijačke tenzije, ali meni se ovo dogodilo usred Zagreba na adventu"

Uvjeren je da bi još gore prošao da su huligani vidjeli Hajdukov grb na trenirki.

"Satrali bi me. Sto posto. Ne može se bilo što nositi u Zagrebu, bijelo pogotovo. Sve je meni jasno, te navijačke tenzije. No, meni se ovo dogodilo usred Zagreba na adventu. Ne na utakmici ili u sukobu navijača. Veći dio navijača je korektan, ali ovo su huligani. Slomili su mi nos, pukao mi je zub. Događaj sam prijavio policiji kada sam se vratio u Split. Mogu misliti što bi mi policajci u Zagrebu rekli. Vjerojatno da što šetam tako odjeven."

Provjerili smo u splitskoj policiji što rade povodom ove prijave. Sve su proslijedili kolegama u Zagrebu. Napad se inače dogodio svega dva metra od stupa na kojem se nalazi kamera video nadzora. Zbog toga su, sumnja naš sugovornik, napadači i bili maskirani kako ih se ne bi prepoznalo.

O neugodnom iskustvu odlučio je javno progovoriti kako bi upozorio na ovakve situacije.

Pročitajte više