Hvar u kolovozu očekuje gay invazija

"HAPPY GAY SUN WEEK" naziv je manifestacije koja će se na "otoku sunca" održati od 19. do 26. kolovoza, a "mladi i imućni gay parovi od 20 do 35 godina" pripremaju desant na jedan od najljepših mediteranskih otoka avionima i brodovljem.

"Slobodna Dalmacija" naime, doznaje da će se u akvatoriju grada Hvara usidriti i nekoliko luksuznih jahti, jer neće svi pripadnici i ljubitelji jačeg spola na Hvar pohitati avionima na liniji Pariz - Split koje organizira agencija Happy Gay Holidays i u sklopu kojeg, za samo 540 eura po osobi nude tjedan dana gay raja na Hvaru.

Organizatori naglašavaju da će svim učesnicima "Happy Gay Sun Weeka" na raspolaganju biti i HappyGay team, kako bi im "pomogao u otkrivanju najznačajnijih odredišta u gradu i na otoku"

Hrvatska obala, a posebno Hvar, Rovinj i Dubrovnik, i prije su bili omiljena mjesta za odmor i razonodu  homoseksualne populacije, ali ovo je prvi put da se otvoreno i službeno, u organizaciji neke turističke organizacije, nude ovako "tematski" aranžmani, a Hvarane se hvali kao tolerantne domaćine. 

Gay sunčani tjedan na Hvaru proteći će u znaku "sporta, plaže i fieste", a otok, za čije ime kažu da se izgovara "Kouar" se prikazuje kao "mjesto iznimne prirodne ljepote sa idealno smještenom gay plažom na Paklenskim otocima, koja sa svojim kamenčičima, ravnim stijenama i čistim morem sa temperaturom 25 stupnjeva samo čeka na Vas..."

Grad Hvar je predstavljen kao mjesto pulsirajućeg noćnog života sa burnim after beach i noćnim životom u mnogim gay friendly restoranima, kafićima i disko klubovima, kamo će se provod preseliti nakon cjelodnevnih sportskih aktivnosti koje obuhvaćaju ronjenje, jedrenje, surfanje i mnoge druge užitke.

Hvarski turistički djelatnici nemaju ništa protiv ovakvog načina promocije njihove znamenite destinacije i ističu da su radi o imućnoj i poželjnoj klijenteli u ostalim turističkim zemljama .

HSP-ov saborski zastupnik dr.Tonči Tadić, koji dolazi upravo s otoka Hvara, za Index je prokomentirao najnoviju hvarsku turističku atrakciju: "Umjesto sustavnog razvoja našeg turizma, događa se da čak i na jednom Hvaru na čelu grada i na čelu turističe zajednice možete imati kompletne idiote koji dopuštaju ovakve stvari. Hvar je toliko izbrendiran i iskomercijaliziran u turističkom smislu da je to urodilo negativnom selekcijom, jer negdje drugo bi se barem postavilo pitanje o svrhi dovođenja rizičnih skupina"

Tadić, koji iz Starigrada, gdje boravi, ne odlazi u Hvar ako baš ne mora, rekao je kako sad ni u kojem slučaju neće ići u susjedni grad na otoku: "Ovakvim majmunarijama će samo nanijeti veliku štetu turizmu na Hvaru", poručio je na kraju saborski zastupnik HSP-a.

Z.A.

Pročitajte više