Hvar: uspostavljena nova katamaranska veza s Italijom

U hvarsku je Gradsku luku danas uplovio katamaran "La Riviera", kojim je prvi put izravno iz Italije, točnije iz Pescare, stiglo 600 putnika i 150 automobila. L

Katamaranska veza Pescara - Hvar - Pescara održavat će cijelo ljeto svake subote, a bude li potrebno, uvest će se i dodatni polasci, doznaje se u hvarskome Turističkom uredu.

"Prvo uplovljavanje katamarana 'La Riviera' velik je događaj za otočni turizam", kaže direktor prodaje Hotelskog poduzeća "Sunčani Hvar" Pero Radajić, jer je Talijanima, "koji se grčevito drže upravljača, prvi put omogućeno da, osim drugim katamaranima i brodovima na redovitim i čarter-linijama, na Hvar svake subote ovog ljeta stignu i vlastitim automobilima".

Talijanski su turisti najbrojniji na Hvaru, a zahvaljujući tom katamaranu njihovo najomiljenije ljetovalište na hrvatskoj strani Jadrana postalo im je još bližim i privlačnijim, ističu u Turističkom uredu. Trenutačno u devet hotela "Sunčanog Hvara" boravi 2100 gostiju, čime je popunjeno više od 90 posto postelja, a oko 500 gostiju je u privatnom smještaju, koji raspolaže s oko 7000 postelja. Turista ima jednako kao prošle godine potkraj lipnja.

Turistički djelatnici na Hvaru ne očekuju nikakvih "rupa" tijekom sezone, a na temelju najava turističkih agencija, nadaju se da će u srpnju biti popunjeni svi hoteli i privatni smještaj.

(Hina) xdstr yvkn

Pročitajte više