Hypo alpe-adria-bank i Slavonska banka darovale 50.000 kuna za pošumljavanje

Hypo AlpeAdriaBank i Slavonska banka danas su, u prigodi božićnih blagdana, darovale 50.000 kuna za sadnice namijenjene pošumljavanju područja u Baranji, Tikvešu (Kopački rit) te na otoku Hvaru.

Nove sadnice hrasta lužnjaka i čempresa, koje su osigurale Hrvatske šume, rast će na stručno odabranim lokacijama i upotpuniti hrvatsko šumsko blago. Na Hvaru je riječ o opožarenim područjima, a u Kopačkom ritu o poplavljenim područjima.

Ugovor o toj donaciji potpisali su na konferenciji za novinare potpredsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Banka d.d. Igor Kodžoman, savjetnica Uprave Slavonske banke d.d. Osijek Branka Štinc, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. Željko Ledinski i član Uprave Hrvatskih šuma Branko Štulić.

"Ta humanitarna akcija u prigodi božićnih i novogodišnjih blagdana bit će naša iskrena čestitka i poklon klijentima i poslovnim partnerima, sa željom da i buduće generacije mogu uživati u šumskom prirodnom bogatstvu", rekao je Kodžoman. Dodao je da je ta donacija prva takve vrste te da namjeravaju nastaviti s akcijama pošumljavanja. Dosad su donirali dječje vrtiće ili nezbrinutu djecu ili pak kulturne potrebe, rekao je Kodžoman.

Ledinski je zahvalio na donaciji i rekao kako će pomoći da se više od 3000 sadnica posadi na području Kopačkog rita i Hvara. Podsjetio je da je prije godinu dana bila velika poplava na području Kopačkog rita, a da je ovo ljeto Hvar stradao u požaru.

Uz sve akcije Hrvatskih šuma, važno je da se i tvrtke, banke i svi koji mogu uključe u akcije pošumljavanja. Bez šuma ne možemo ni mi živjeti jer šume dišu za nas, i zato ih trebamo čuvati, poručio je Ledinski.

(Hina) bma mć

Pročitajte više