Hyundai Motors u 2012. planira prodati sedam milijuna automobila

JUŽNOKOREJSKI proizvođač automobila, tvrtka Hyundai Motors danas je priopćila kako u ovoj godini globalno planira prodati rekordnih sedam milijuna automobila i to povećanjem proizvodnje i ojačavanjem prodaje, čime bi nadmašila konkurenciju.

Predsjednik tvrtke Chung Mong Koo u novogodišnjoj je poruci svojim zaposlenicima rekao kako će svjetska autoindustrija ove godine doživjeti porast stagnacije, a konkurencija će u jeku smanjenih zahtjeva za kupnjom automobila ojačati, javlja agencija AFP.

Dodao je kako bi Hyundai učvršćivanjem menadžmenta trebao postaviti temelje i postati vodeći "igrač" na globalnoj razini. Pozvao je i na bližu suradnju između prodajne i proizvodne mreže.

Hyundai, najveći južnokorejski proizvođač automobila zajedno sa svojom manjom podružnicom Kiom po prodaji se nalazi na petom mjestu svjetske autoindustrije.

2011. Hyundai je u svijetu prodao 6,6 milijuna vozila, a 30 inozemnih tvornica u devet država zajedno s tvornicama u Pekingu i Brazilu ove bi godine trebale postići svoj puni kapacitet.

Pročitajte više