HŽ: od Zagreba do Splita bez presjedanja u autobuse u Ogulinu

Od ponedjeljka, 28. lipnja, ponovno se za putnički promet otvara dionica pruge Oštarije Split, tako da putnici koji putuju između Zagreba i Splita dnevnim vlakom "Marjanom" te dvama noćnim vlakovima više neće presjedati u Ogulinu u autobuse, kao što su činili od veljače ove godine, priopćile su Hrvatske željeznice (HŽ).

Svi putnici koji u ponedjeljak, 28. lipnja, krenu vlakom iz Zagreba prema Splitu, neće presjedati u autobuse u Ogulinu. "Marjan" iz Zagreba polazi u 14 sati, a noćni vlakovi, koji imaju vagone za spavanje i prijevoz automobila u 21,50 i 22,55 sati.

Putnici koji u ponedjeljak, 28. lipnja, krenu iz Splita u 9 sati vozit će se do Ogulina autobusima, a zatim vlakom, a putnici noćnih vlakova koji u ponedjeljak, 28. lipnja, polaze iz Splita u 19,14 sati i 21,43 vozit će se vlakom bez presjedanja.

Od utorka, 29. lipnja, svi će vlakovi između Zagreba i Splita voziti po voznome redu s predviđenim sastavom vagona i bez presjedanja u autobuse.

Do daljnjega će se jedino putnici lokalnih vlakova između Knina i Perkovića i Primorskog Dolca i Perkovića prevoziti autobusima zbog neizgrađenih perona na nekoliko kolodvora.

HŽ očekuje da će željeznički promet između Zagreba i Splita s jednim dnevnim vlakom, sastavljenim od klasičnih vagona 1. i 2. razreda, i dva noćna vlaka, sastavljena od klasičnih vagona 1. i 2. razreda, vagona za spavanje i vagona za prijevoz automobila, potrajati do kraja srpnja, kada bi danju trebala krenuti tri para nagibnih vlakova, a noćni vlakovi vozili bi kao do sada.

(Hina) xpp yvkn

Pročitajte više