HŽ: Privremena regulacija prometa na pruzi Zagreb Karlovac

Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestile su danas da se od 17. ožujka do 15. svibnja ove godine uvodi privremena regulacija prometa na pruzi Zagreb Karlovac zbog izvedbe kapitalnoga remonta pruge između zagrebačkoga stajališta Remetinec i kolodvora Zdenčina.

HŽ podsjeća da je jesenas počeo kapitalni remont na pruzi Zagreb - Rijeka i to od Glavnoga kolodvora u Zagrebu do stajališta Remetinec, a sada se nastavlja na pružnoj dionici između stajališta Remetinec i kolodvora Zdenčina.

Putnički prijevoz na toj dionici bit će potpuno prekinut od ponedjeljka, 17. ožujka, u 7 sati do četvrtka, 15. svibnja 2003., osim u danima oko Uskrsa i to od četvrtka 17. travnja 2003. u 19 sati do utorka 22. travnja 2003. u 7 sati, kada će vlakovi voziti po uobičajenome voznom redu. Tada će voziti i vagon restorani te vagoni za spavanje i za prijevoz automobila.

Za vrijeme privremene regulacije prometa putnici svih brzih vlakova na relaciji Zagreb - Split - Zagreb; na relaciji Rijeka - Zagreb - Rijeka; na relaciji Rijeka - Budimpešta - Rijeka i na relaciji Rijeka - Osijek - Rijeka bit će svakog dana prevoženi autobusima između zagrebačkog Glavnoga kolodvora i kolodvora Karlovac i obrnuto. Autobusi će putnike izravno iz Zagreb voziti na kolodvor Karlovac, gdje će ih čekati vlakovi prema Splitu i prema Rijeci, kao i obrnuto iz kolodvora Karlovac do Zagreb Glavnoga kolodvora gdje će ih čekati vlakovi prema Budimpešti i prema Osijeku. Autobusi neće stajati ni na kojemu drugome usputnom kolodvoru. U to vrijeme neće voziti vagon-restorani u vlakovima prema Rijeci i prema Splitu, a putnici se neće moći koristiti ležajem u vagonu za spavanje niti vlakom prevesti svoj automobil od Zagreba prema Splitu i natrag. To će biti moguće jedino uoči uskrsnih blagdana i nakon njih, dakle od 17. do 22. travnja 2003.

U priopćenju HŽ-a stoji da će organizacija lokalnoga željezničkog prijevoza ovisiti o dinamici izvedbe radova. U početku će putnici lokalnih vlakova od Zagreba prema Rijeci biti svakoga dana, od 17. ožujka do 28. ožujka, prevoženi autobusima između Zagreb Glavnoga kolodvora i kolodvora Hrvatski Leskovac, a stajalište Remetinec bit će zatvoreno. Putnici korisnici stajališta Remetinec morat će se u prvoj fazi remonta koristiti nekim drugim oblikom prijevoza. Pošto se radovi na remontu pomaknu dalje od Hrvatskog Leskovca, dakle od 29. ožujka do 15. svibnja, putnici će svakoga dana vlakom biti prevoženi od Zagreb Glavnoga kolodvora do H. Leskovca. Ondje će presjedati na autobuse koji će ih prevoziti do Zdenčine gdje će putovanje opet moći nastaviti vlakom i obrnuto. U toj drugoj fazi remonta bit će zatvoreno stajalište Mavračići, a putnici korisnici toga stajališta morat će pronaći neki drugi oblik prijevoza.

Teretni prijevoz teći će u razdobljima od 24 sata između pojedinih ciklusa zatvorenosti pruge i tada će se udovoljiti potrebama korisnika teretnoga prijevoza, stoji, uz ostalo, u priopćenju HŽ-a.

(Hina) pp mć

Pročitajte više