HŽ: Sve pruge prohodne, promet se odvija uz manje teškoće

SVE pruge Hrvatskih željeznica (HŽ) i dalje su prohodne, unatoč snježnim padalinama, a promet se odvija uz manje teškoće, izvijestio je prijepodne oko 11 sati HŽ.

U prigradskom prometu grada Zagreba voze svi vlakovi predviđeni voznim redom ali kasne do 10 minuta, kao i vlakovi na varaždinskom području.

Na sisačkom području jutros je bilo teškoća zbog kvara na motoru elektromotornoga vlaka, tako da je jedan vlak na relaciji Zagreb-Sisak kasnio 54 minuta, jedan vlak na relaciji Sunja-Caprag je otkazan, a jedan je vlak na relaciji Sisak-Zagreb kasnio 53 minute.

Sada je stanje normalizirano i vlakovi na sisačkom području voze uz manja kašnjenja.

Na karlovačkom području vlakovi u prosjeku kasne do 10 minuta. I na tom području pokvario se motor elektromotornoga vlaka pa je vlak koji polazi u 8.03 sati iz Zagreba za Moravice ostao u Karlovcu, zbog čega je i vlak iz Moravica za Zagreb u povratku kasnio oko 35 minuta.

Na riječkom području Intercity vlak "Rijeka" iz Zagreba u Rijeku došao je sa 34 minute zakašnjenja.

Na osječkom području vlakovi voze bez zakašnjenja, osim noćnoga vlaka iz Osijeka za Zagreb koji je zbog kvara lokomotive u Zagreb došao sa 69 minuta zakašnjenja.

Na vinkovačkom području jutros su, zbog kvara lokomotive, kasnila dva vlaka iz Vinkovaca za Zagreb, i to 53 i 23 minute.

Noćni vlakovi iz Splita za Zagreb i iz Zagreba za Split kasnili su oko 30 minuta.

U međunarodnom prometu nema većih problema i vlakovi se u graničnim kolodvorima primaju bez većih kašnjenja.

Sve dežurne ekipe HŽ-a su i dalje na terenu, čisti se snijeg s perona, kolosijeka i skretnica, a dežurne su i sve radionice za popravak vučnih vozila koja se kvare zbog snijega i niskih temperatura.

Lokomotive s ralicama su u pripravnosti na ličkoj i riječkoj pruzi, i ako bude potrebno, izaći će na čišćenje, kako bi se i dalje osigurala prohodnost pruga, ističe se u priopćenju HŽ-a.

Pročitajte više