I Nacional tvrdi da je Ivana Hodak bila s Vladimirom Zagorcem

IAKO ni novi Nacional, kao ni nekoć suprotstavljeni mu Globus, ne navodi tko to tvrdi da je ubijena Ivana Hodak, kći odvjetnika Zvonimira Hodaka, bila u vezi s njegovim klijentom Vladimirom Zagorcem, tjednik koji je do svoje smrti uređivao Ivo Pukanić objavio je danas malu vijest u kojoj stoji samo - Globus je bio u pravu.

Potvrdu da su Hodakica i Zagorec bili u vezi, odnosno da je priroda njihovog odnosa opisana u zadnjem broju Globusa "u načelu istinita", piše Nacional, dobili su iz dva "posve neovisna izvora". Ni više ni manje dokaza od toga Nacional nije pružio, međutim zato je njegov novinar zaključio:

"Sve to otvara novi prostor za sagledavanje mogućih motiva za stravično ubojstvo Ivane Hodak.''

Hodak će i Nacional i Globus vidjeti na sudu

Podsjetimo, dečko Ivane Hodak, Ljubo Pavasović Visković, kao i njen otac opovrgnuli su Globusove napise, kazavši da su se Ivana i Zagorec sreli tek dva puta u životu. Hodak je najavio i tužbu protiv Globusa koji je uz spektakularno otkriće objavio i fotomontažu Ivane Hodak kako sjedi u krilu generala Zagorca na kojoj je sićušnim slovima bilo ispisano "Ilustracija". Glavni je urednik tjednika Igor Alborghetti priznao da su je napravili na način da su Ivanu Hodak izrezali s druge fotografije na kojoj sjedi nekakvom drugom muškarcu u krilu.

Zvonimir Hodak je u svojim je medijskim istupima nekoliko puta dao do znanja što misli o Nacionalu i o njegovom pisanju, pogotovo kada je ono išlo na štetu njegovog klijenta Vladimira Zagorca.

"Naravno da ću ih tužiti", rekao nam je smirenim glasom Hodak, dodajući: "To je idiotska tvrdnja i po mojim informacijama, radi se o izvoru iz zagrebačke policije. Netko dila tom pričom s ta dva lista, ali neka mi pokažu dokaz", kaže Hodak.

A.B.
Foto: Globus (fotomontaža)

Pročitajte više