I posljednji nestali Hrvat vratio se iz Južne Azije

JOZO GUDELJ, posljednji Hrvat koji se u MVP-u vodio na popisu nestalih hrvatskih državljana u Južnoj Aziji je živ. On se, naime, prošlog vikenda pojavio na vratima svojeg doma u Hannoveru gdje živi s obitelji.

Jozo Gudelj nije se javio svojoj obitelji otkako je na Badnjak otputovao u Tajland na odmor. Nakon smrtonosnog tsunamija izazvanog potresom na dnu indijskog oceana, obitelj Gudelj je prijavila MVP-u Jozin nestanak.

“Zapravo još uvijek ne znamo zašto nam se nije javio. Došao je kasno, umoran, rekao je da se i nije imao odakle javljati i otišao spavati. Mobitel nema i ne želi i nije bilo načina da mi dođemo do njega. Mati mu plače otkako ga je sinoć ugledala na vratima”, rekao je za Večernji list Jozin šogor Ante Jelčić.

Osamdeset hrvatskih državljana našlo se 26. prosinca u južnoj Aziji kada je plimni val pogodio obalna područja Indije, Indonezije, Šri Lanke i Tajlanda. Većina njih se javila ubrzo nakon nesreće, a više od 20 dana nakon nesreće i Jozo Gudelj.

Jedina poznata žrtva s hrvatskim državljanstvom je trogodišnja Vivian Slot koju je usmrtio plimni val u tajlandskom mjestu Krabi.

Pročitajte više