I. Šuker: Nitko ne zna istinu o Sunčanom Hvaru

HDZ-OV saborski zastupnik Ivan Šuker izrazio je danas sumnju da će hrvatska javnost ikada dobiti informacije o postupku prodaje Sunčanog Hvara.

Sada definitivno nitko ne zna zašto je Vlada povukla svoju odluku o prodaji tog poduzeća Termama Čatež, izjavio je Šuker na konferenciji za novinare u Saboru.

Šuker kaže da za HDZ i nije glavni problem prodaja Sunčanog Hvara nego to što sadašnja Vlada nema koncepta privatizacije.

Naveo je da se prodaje 14 hotelskih kuća te istaknuo da bi Vlada trebala ponuditi koncept njihove privatizacije, jer se ne mogu sve strpati u isti koš.

Upitao je kako isti ljudi (članovi Upravnog odbora HFP-a) mogu biti odgovorni u jednom (Upravnom odboru), a ne i u drugom tijelu (Vladi).

Odluku da se preustroji HFP Šuker vidi kao traženje odstupnice. Sve donedavno, podsjeća, tvrdilo se da Fond dobro radi.

Saborska zastupnica HDZ-a Jadranka Kosor nezadovoljna je što nije prihvaćen HSLS-ov prijedlog da Sabor žurno raspravi događaje vezane za privatizaciju Sunčanog Hvara.

To je prvorazredno političko pitanje, akteri su jedni druge danima teško optuživali, a rezultat svega je ništavan, ocijenila je Kosor.

Ustvrdila je da je Sabor potpuno marginaliziran da se odluke donose negdje drugdje.

Vlada ne poštuje saborske zaključke, upozorila je Kosor, i najavila da će HDZ uskoro izići s popisom zaključaka koje je Sabor donio, a Vlada ih nije ispoštovala.

Pročitajte više