Ian Huntley osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva djevojčica

ŠKOLSKI podvornik Ian Huntley proglašen je u srijedu krivim i osuđen na doživotni zatvor na londonskom sudu Old Bailey zbog ubojstva desetogodišnjakinja Jessice Chapman i Holly Wells u selu Sohamu u Engleskoj.

Porota od sedam žena i petorice muškaraca proglasila je 29-godišnjega Huntleya krivim većinskom odlukom 11-1 za oba ubojstva. Proces je završio u petak i porota je odonda vijećala.

Krivom je za ometanje pravde proglašena i Huntleyeva bivša djevojka Maxine Carr (26). Nedužnom je proglašena za teže optužbe da je pomagala Huntleyu.

Djevojčice su iz svoga sela Sohama u Cambridgeshireu na istoku Engleske nestale poslijepodne 4. kolovoza 2002. Tijela su im pronađena u jarku kraj aerodroma u susjednoj grofoviji Suffolku 17. kolovoza.

Huntley je na sudu priznao da su djevojčice umrle u njegovoj kući. Holly se utopila u kadi u koju je upala, a Jessica se ugušila dok je on pokušavao zaustaviti njezino vrištanje. Priznao je i da je u jarak bacio njihova tijela te da je odjeću spalio, ali ubojstva nije priznao.

Dok su presude čitane, otkriveno je i da je prije ubojstva djevojčica Huntleyu prijetilo nekoliko optužbi za pokazivanje seksualnoga zanimanja za maloljetnice.

Porota je znala i da je on jednom bio optuživan za silovanje, ali do tužbe nije došlo.

Pročitajte više