Identificirane prve žrtve masakra: "Bio je najslađi dječak kojeg sam ikad poznavao"

SATIMA nakon masakra u teksaškoj osnovnoj školi počele su stizati informacije o žrtvama. Policija je potvrdila da je ubijeno 19 djece i dvoje odraslih, a nekoliko djece je teško ranjeno.

Mediji javljaju da su identificirane prve žrtve.

Uziyah Garcia (8)

Uziyah Garcia osmogodišnjak je koji je ubijen u napadu, potvrdila je njegova obitelj.

"Najslađi dječak kojeg sam ikad poznavao", rekao je njegov djed Manny Renfro za Associated Press. "I ne govorim to samo zato što je on bio moj unuk", dodao je te opisao što su radili na posljednjim praznicima: "Počeli smo igrati američki nogomet, a ja sam ga učio dodavanja. Bio je jako brz i mogao je jako dobro uhvatiti loptu. Vježbali smo različite poteze i on je sve dobro upamtio."

Xavier Javier Lopez (10)

"On je bio samo 10-godišnji dječak pun ljubavi koji je uživao u životu, bez ikakve ideje što će se dogoditi danas. Bio je pravi veseljak, stalno se zezao, volio je plesati sa svojom braćom, svojom mamom. Ovo je jako teško za sve nas", rekla je rođakinja ubijenog Xaviera.

Njegov rođak otkrio je ABC Newsu da je dječak s majkom bio u školi samo par sati prije napada na dodjeli nagrada. Majka ga je tada zadnji put vidjela.

Amerie Jo Garza (10)

Amerie Jo je prije dva tjedna navršila 10 godina, rekao je njezin otac Angel Garza.

"Hvala svima na molitvama i pomoći u pronalaženju moje bebe. Pronađena je. Moja mala ljubav sada leti visoko s anđelima. Nemojte nikad ništa uzimati zdravo za gotovo. Pogotovo vrijeme koje provodite sa svojim obiteljima. Zagrlite svoju obitelj. Recite im da ih volite. Volim te, Amerie Jo. Čuvaj svog mlađeg brata umjesto mene", komentirao je Garza za ABC.

Pročitajte više