IDUĆI TJEDAN S PREDSTAVNICIMA EUROPSKE KOMISIJE O MALOM GOSPODARSTVU

Hrvatska je strana pripremila odgovore na Upitnik za 2004. o stanju u malom gospodarstvu o čemu će hrvatski predstavnici početkom idućeg tjedna razgovarati s predstavnicima Europske komisije o Povelji o malom gospodarstvu, najavljeno je danas iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. L

Sastanak će se održati 27. i 28. rujna u Ministarstvu gospodarstva.

Cilj sastanka je prezentacija ispunjenog Upitnika za 2004. o stanju u malom gospodarstvu u Hrvatskoj, jer je stav Europske komisije da se svake godine ispuni Upitnik iz kojeg je vidljiv napredak svake od zemalja po pojedinim načelima iz Povelje.

Na sastanku će se, kako je najavljeno, raspravljati i o preporukama i ciljevima za daljnji razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj.

Naime, zemlje članice Europske unije usvojile su 2000. godine Povelju o malom gospodarstvu (EU Charter for Small Enterprises), dokument čijih deset načela vlade zemalja članica EU, zemalja kandidata i zemalja koje su potpisale Sporazum o pristupu i stabilizaciji, trebaju ugrađivati u svoje mjere gospodarske politike za razvoj područja malog gospodarstva.

Pružajući podršku ovoj Povelji Hrvatska je prvi puta ispunila Upitnik 2003. godine, a pripremljeni odgovori za Upitnik 2004. biti će tema rasprave ovogodišnjeg glavnog sastanka u vezi s Poveljom o malom gospodarstvu s predstavnicima Europske komisije, ističu iz Ministarstva.

Uz predstavnike Europske komisije nadležne za provedbu Povelje, na sastanku će sudjelovati i svi nacionalni i regionalni nositelji razvoja malog gospodarstva koji su sudjelovali i zajednički pridonijeli pripremi odgovora, predstavnici ministarstva, komore, potporne institucije, a Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva koordiniralo je izradu Upitnika.

Sastanak je zatvoren za javnost, a po njegovu završetku, u utorak, 28. rujna očekuju se i izjave za javnost.

(Hina) xbn yln

Pročitajte više