Igranjem Monopolya za maksimirski stadion i Zagrepčanku upozorili gradske vlasti na korupciju

IGRANJEM uvećane verzije igre "Monopolya" zajedno s građanima ispred Poglavarstva grada Zagreba, članovi Zelenih demokrata su iskazali svoj protest protiv korupcije u Zagrebačkom poglavarstvu.

"Zbog prikrivanja podataka o poslovnim prostorima u vlasništvu grada tražimo javno objavljivanje popisa svih gradskih poslovnih i stambenih prostora i popisa njihovih korisnika." - istaknuo je Adrian Majher, nositelj liste Zelenih demokrata.

Zeleni demokrati ključnim izvorom korupcije u gradskih institucijama smatraju upravo potpunu netransparentnost upravljanja poslovnim prostorima grada, netransparentnost izdavanja raznih dozvola i neodgovarajuće svrhe korištenja tih prostora. Zeleni demokrati predlažu da se isti principi javne odgovornosti i transparentnosti primjene i na stanove u u vlasništvu grada i da se objavi i njihov cjeloviti popis zajedno s korisnicima. Borbu protiv mita i korupcije treba započeti tamo gdje je ona najvidljivija, na lokalnom nivou, tvrdi ova stranka.

Stranka nadalje smatra da je potrebno inzistirati da se gradske vlasti drže načela transparentnosti, odgovornosti i ponašanja dobrog gospodarstvenika, te da je potrebno stvoriti adekvatno okruženje kojim bi se poticao rast proizvodnje i zaposlenosti, a  ograničile mogućnosti eventualnog iznuđivanja i podmićivanja.

U popularnom Monopolyu igralo se za Dinamov stadion, Sveučilišnu bolnicu, Zagrepčanku, HEP, Vodoopskrbu i odvodnju, Svjetski kup na Sljemenu i druge "znamenitosti" Zagreba.

Pročitajte više