Čovjek koji je zaustavio reformu školstva opet napao Jokića

Foto: Hina

LADISLAV Ilčić  u 11 sati održao je konferenciju na kojoj je pozvao Jokića da se ispriča javnosti.

"Nakon ovoga pozivam Jovanovića, Jokića, Budaka i Glasovac da se ispričaju javnosti koju su obmanjivali mjesecima tvrdeći da radna skupina nije imenovana od politike. Jasno je da je Milanović odabrao te ljude i kontrolirao njihov rad u skladu sa svojim političkim preferencijama, a te su preferencije suprotne preferencijama naše koalicije. Mi smo pokazali širinu tako što nismo otpustili Jokića, ali on je suradnju odbio", rekao je Ilčić koji je Jokića optužio da je Milanovićev čovjek.

> Ovako će izgledati prosvjed u Zagrebu: "Očekujemo 20.000 ljudi, ne želimo ničiju političku podršku"

To je, kako tvrdi čelnik Hrasta, jučer rekao i sam Milanović.

"Jučer je gostujući na televiziji na pitanje novinara hoće li podržati ljude koji su radili na kurikulumu, Milanović je rekao kako je osobno formirao tu skupinu i da je Jokić bio njihov izbor. Milanović je potvrdio ono što Hrast govori, a to je da je Jokića postavila politika", rekao je Ilčić.

Ilčić je rekao i to kako je sutrašnji skup zapravo političke naravi kojim SDP pokušava skupiti jeftine bodove.

"Sigurno će sudjelovati i udruge iz Platforme 112 koje su već više puta prosvjedovale protiv ove Vlade", dodao je Ilčić.

Još je jednom kritizirao Jokića.

"Jokić je očito navikao na rad u kojem može saslušati mišljenja drugih, ali samo ako im je nadređen", rekao je Ilčić.

Odgovorio je i na prozivke da se s reformom kasni radi politike.

"Prvi koji je kasnio bio je gospodin Jokić. On je najavio da će okvir nacionalnog kurikuluma biti objavljen u rujnu prošle godine, a objavio ga je u veljači ove godine, sa pet mjeseci zaostatka", rekao je Ilčić.

"Prvi koji je kasnio bio je gospodin Jokić. On je najavio da će okvir nacionalnog kurikuluma biti objavljen u rujnu prošle godine, a objavio ga je u veljači ove godine, sa pet mjeseci zaostatka"

Ilčić, zanimljivo, optužuje Jokića da ga je na to mjesto instalirala politika, a sam je u Saboru završio upravo zahvaljujući dogovoru s HDZ-om. Njegov Hrast je, naime, na parlamentarnim izborima sakupio tek 8792 preferencijalna glasa pa je jasno da je on do saborskih klupa, a time i do mogućnosti da uopće značajnije utječe na kurikularnu reformu, došao upravo politikom i politikanstvom.
 

Pročitajte više