Ilčić: Svatko tko živi sa ženom zna kako hormoni utječu na njih

Foto: N1

LADISLAV ILČIĆ, katolički ekstremist, predsjednik stranke Hrast i savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, prije nekoliko dana je još jednom šokirao hrvatsku javnost.

>> Seksistički ispad Ladislava Ilčića, svašta je izgovorio o ženama i menstruaciji

Ovoga puta prašinu je podigao gostujući na tribini pod nazivom "Istina o Istanbulskoj konvenciji", koju je u utorak u Studentskom domu Stjepan Radić organizirao još jedan katolički ekstremist, studentski kapelan don Damir Stojić.

Ilčić je, govoreći protiv Istanbulske konvencije, svašta izgovorio o ženama i menstruaciji.

''Kod žena imate tu povezanost tjelesne i emocionalne komponente. Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promjena spola je zapravo nemoguća'', rekao je Ilčić.

"Svatko tko živi sa ženom zna da postoji utjecaj hormona na žene"

Ilčić je danas, gostujući na N1, ponovio svoje mišljenje o tome kako hormoni utječu na žene.

"Hormoni utječu na nas i to je znanstvena činjenica i ona sama po sebi sigurno ne vrijeđa žene, već je ona dio objašnjenja pogrešnosti rodne ideologije koja tvrdi da naše tijelo nije povezano s ostalim aspektima spolnosti", kazao je.


"Svatko tko živi sa ženom zna da postoji utjecaj hormona na žene, i jednako tako testosterona na muškarce, ali i drugih hormona koji utječu na naše raspoloženje i osjećaje. To je činjenica i ja s iznošenjem te činjenice nikako ne zaslužujem ovakve pogrešne interpretacije koje anuliraju činjenicu da na naše ponašanje djeluje naš razum i volja, da smo puno više iznad nekakvog životinjskog dijela u kojem bi samo hormoni utjecali na nas", dodaje.

Ne bi tako govorio pred ministricom

Ministrica Obuljen, ali i premijer Plenković, ogradili su se od Ilčićevih izjava kazavši da ih je dao u funkciji predsjednika Hrasta, a ne savjetnika ministrice. Ilčić je danas kazao da je na tribini govorio kao dopredsjednik udruge Glas roditelja za djecu i da o hormonima ne bi govorio pred ministricom ili kao njezin savjetnik.

"To nisu teme o kojima se govori u Ministarstvu. Tamo govorim nešto drugo, što ne znači da govor o spolnosti u nekom drugom kontekstu nije potreban", kazao je Ilčić.

Pročitajte više