Ilčić u Zagreb dovodi obiteljaša koji je u Putinovoj Rusiji pronašao "srodne duše"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

EUROZASTUPNIK Suverenista Ladislav Ilčić poziva na međunarodnu konferenciju o prekograničnim posvojenjima u organizaciji desničarskog think-tanka New Direction, koji se opisuje kao "vodeći konzervativni intelektualni hub na razini EU".

Konferencija će se održati u subotu 11. ožujka 2023. u zagrebačkom hotelu Esplanade, a Ilčić je hrvatski domaćin.

Ilčić najavljuje "renomirane goste iz Europe i Amerike" 

"Tema prekograničnih posvojenja iz trećih zemalja već neko vrijeme zaokuplja hrvatsku javnost, a svoj će pogled na tu kompleksnu temu na konferenciji iznijeti ugledni domaći i strani pravni stručnjaci, zastupnici u Europskom parlamentu i Hrvatskom saboru te predstavnici specijaliziranih udruga civilnog društva", navodi se u Ilčićevom priopćenju za medije.

Spominju se i "renomirani gosti iz Europe i Amerike". Među njima je svakako i Brian S. Brown, jedan od panelista i predsjednik homofobnih organizacija National Organisation for Marriage i World Congress of Families, koji je godinama bio blizak ruskim konzervativcima povezanim s Vladimirom Putinom.

Washington Post pisao o tome kako se Brown približio Rusiji

O tome je 2017. pisao i Washington Post. Brown je tada već više puta posjetio Moskvu te otkrio, kako je sam rekao, mnoge srodne duše u Rusiji kada je riječ o potpori tradicionalnom braku i protivljenju LGBT pravima.

"Odrastajući 1980-ih, Brian Brown je naučen da o komunističkom Sovjetskom Savezu razmišlja kao o mračnom i zlom mjestu. No Brown, vodeći protivnik istospolnih brakova, rekao je da je prošlih par godina počeo upoznavati Ruse na konferencijama o obiteljskim pitanjima i pronalaziti mnoge srodne duše", pisao je Washington Post, tematizirajući "kako su se američki konzervativci približili Putinovoj Rusiji".

"Ono što sam shvatio jest da se u bivšem Sovjetskom Savezu dogodila velika promjena. Postojao je pravi pritisak da se ponovno usade kršćanske vrijednosti u javnost", oduševljeno je 2017. za Washington Post izjavio Brown o Rusiji. 

Brown je rođen kao kveker, a kasnije je prešao na katoličanstvo. Magistrirao je povijest na Oxfordu. Njegova organizacija World Congress of Families širi homofobnu propagandu diljem svijeta.

Zastupnica ultradesne španjolske stranke Vox u Zagrebu

Kada je riječ o ostalim "renomiranim gostima iz Europe i Amerike", vrijedi napomenuti da će na Ilčićevoj konferenciji sudjelovati i njegova frakcijska kolegica iz Europskog parlamenta, Španjolka Margarita de la Pisa Carrion.

Ona je članica ultradesne stranke Vox, koja se također zalaže za tradicionalne vrijednosti i žestoko nastupa protiv migranata. Videoporukom će se pak uključiti talijanski eurozastupnik Vinzenzo Sofo, član neofašističke stranke Braća Italije. I on je Ilčićev kolega u frakciji Reformista i konzervativaca.

Domaće snage na konferenciji predstavljaju, uz Ilčića, predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak, saborska zastupnica Suverenista Vesna Vučemilović i profesorica obiteljskog prava Dubravka Hrabar, inače poznata obiteljašica. 

Pročitajte više