Imamo poruke Žalac i Plenkovića: "Šefe, ograniči cijenu janjetine, je*eš carsko meso"

Foto: HINA/Epa

Autor: Index

ZAGREB, 1. TRAVNJA Nakon što je prije nekoliko dana sud ustvrdio da su poruke između bivše državne tajnice Josipe Rimac i bivše HDZ-ove ministrice Gabrijele Žalac zakonit dokaz, Index je sad u posjedu poruka između Žalac i premijera Plenkovića. Ovo je prvi put da su iscurile poruke iza kojih stoji sam premijer. Riječ je o porukama u kojima razgovaraju o privatnim stvarima, gledanju filmova i serija, ali one daju uvid u to kako nastaju mjere za ograničavanje cijena, konkretno mesa.

"Šefe, neće da mi se spoji na Netflix. Je li netko promijenio šifru?" počinje dopisivanje Žalac. Poruke datiraju od početka prošlog mjeseca.

"Nova je Franjo2đman1991. Promijenili smo šifru jer je Zekanović davao turistima da gledaju pa su prebacili na mađarski, mali Davor (Filipović op.ur.) ne zna vratiti na hrvatski", odgovara Plenković.

"Hvala hefe, ljubac <3", odgovara Žalac.

"Ali nemoj je dijeliti, nije to posao u HEP-u da se daje okolo šakom i kapom, tko god pita", upozorava je premijer.

Ozbiljno pogodovanje oko cijene mesa

Nekoliko dana kasnije uslijedile su poruke koje duboko kompromitiraju premijera. Naime, poruke daju uvid u to kako vlada odlučuje kojem mesu će ograničiti cijene. Poruke koje Index objavljuje sugeriraju da u cijeloj priči postoji puno lobiranja i pogodovanja, a da se cijene mesa određuju po tome kad tko ima rođendan, godišnji odmor i kako kome treba koja vrsta mesa.

"Šefe, ako bi se moglo da se spusti cijena janjetine. Imam neku krizmu idući tjedan na kojoj sam kuma, a posla i para nema, znaš kako je...", piše Žalac.

"Ne mogu ti ništa obećati. Kad budu godišnji spustit ćemo cijenu oborite ribe da možemo jesti po restoranima. Doduše, to ionako ide na proračun. Reć ćemo da tako štedimo haha. Bačiću sam obećao jeftinije ćevape za prvi maj. Zovu me sa svih strana", žali se Plenković.

"Aaaaaaaaaa. A jebeš carsko meso, kakve budale to jedu", ljutita je Žalac.

"Glasači", glasi kratak odgovor.

Žalac je Plenkoviću poslala i vic.

"Šefe izmislila sam vic o sebi. Voze se u autu Gabrijela Žalac, Josipa Rimac i Damir Dekanić. Tko vozi?"

Na kraju je tu i jedna poruka koju je bivša ministrica slučajno poslala premijeru, a trebala ju je poslati Josipi Rimac.

 

 

Pročitajte više