Imamo prvu reakciju Sandre Benčić na Grmojinu ponudu Domovinskom pokretu

Foto: Hina

Čuli smo se opet s Benčić jer je u međuvremenu Grmoja pozvao Domovinski pokret u koaliciju da s njima ruši HDZ.

"Mi smo jasno svim akterima rekli što smatramo najboljom opcijom za podršku manjinskoj SDP-ovoj vladi bez samog ulaženja u vladu. Mi smo svojim biračima jasno obećali i stojimo pri tome da mi desnu vladu nećemo podržati.

Ulaskom Mosta i Domovinskog pokreta s SDP-om bi značilo apsolutno vrlo desnu vladu. Mi to nećemo podržati ni na koji način i to je naš jasan stav.
SDP-u smo dali opciju kako da oni formiraju vladu, a da podrška bude iz parlamenta", kazala nam je, komentirajući dalje ponudu Nikole Grmoje DP-u:

"U Mostu se sada pokušavajući izvući"

"To je očekivano jer se u Mostu sada zapravo pokušavaju izvući iz cijele situacije tako što prebacuju odgovornost na Domovinski pokret. Vjerojatno pretpostavljaju da će DP njihov prijedlog odbiti, a onda će ispisati kao da Most tu nije ništa kriv i da su imali svoju ponudu, a ne žele se izjasniti o podršci iz parlamenta zato što je Mostu vjerojatno najpovoljnija pozicija da zauvijek budu opozicija.

Neprihvatljivo mi je da sada imamo aktere koji su cijelu svoju agendu gradili na antikorupcijskom programu i protiv korupcije HDZ-a, a sada se izmiču kada isti taj HDZ treba maknuti. Ovo je samo manevar Mosta jer znaju da u Domovinskom pokretu nema suglasnosti da se ide u vladu s SDP-om i onda žele prebaciti odgovornost na njih", kazala je te dodala:

"Da su odgovorni, oni bi prihvatili ovaj naš prijedlog jer za njega ruke DP-a nisu nužne. Prihvatili bi prijedlog da mi svi ostali podržavamo SDP-ovu vladu iz parlamenta i imali bismo 77 mandata s manjinama bez Domovinskog pokreta. Dakle, DP nam tu uopće nije potreban. Naravno, neće to napraviti jer se izmiču čime po treći put dovode HDZ na vlast", kazala je Indexu Sandra Benčić.

Pročitajte više