IMAMO SNIMKU Franjevac prepričao što mu je rekao Stier: "Andrej je otišao predaleko"

Foto: Facebook/Index

INDEX je u posjedu snimke na kojoj franjevac iz zagrebačke Dubrave prepričava nedavni razgovor s Davorom Ivom Stierom, političkim tajnikom HDZ-a.

>> Crkva je otvoreno zaratila s Plenkovićem, pogledajte histerične poruke biskupa


Podsjetimo, upravo je Davor Ivo Stier jedan od najglasnijih protivnika ratifikacije Istanbulske konvencije, koju je prošlog tjedna u sabor jednoglasno poslala vlada Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a.

Stier je, naime, jučer gostovao na korizmenom susretu pod nazivom "Muškarac u 21. stoljeću", koji je održan u franjevačkom samostanu u zagrebačkoj Dubravi.



Na snimci jedan od franjevaca iz samostana hercegovačkog provincijalata u razgovoru s vjernicima prepričava razgovor koji je jučer vodio s Davorom Ivom Stierom, a tiče se ratifikacije Istanbulske konvencije.

"Andrej je otišao predaleko, jako je moćan"


"Hvaljen Isus i Marija. Ne znam je l' netko bio kod nas na predavanju, samo ću vam prenijeti neke informacije. Uglavnom, pitao sam Stiera na kraju je li moguće zaustaviti ovu ratifikaciju Konvencije i rekao mi je - ako se skupi 10 tisuća ljudi, da će možda dopustiti Plenković da se glasa po savjesti. A ako se skupi 80, 90, 100 tisuća ljudi, da će mu se stvoriti velik pritisak i da će vjerovatno morat pokleknut, tako da mislim da moramo još dati sve od sebe do subote. Pitao sam ga također za referendum, rekao je da je Andrej otišao predaleko i da je jako moćan i da nema šanse da to dopusti", ispričao je franjevac okupljenim vjernicima.

Snimka se širi među vjernicima


Kako doznajemo, ova snimka širi se među vjernicima i njome se pokušava postići što je moguće veći odaziv na sutrašnji prosvjed protiv Istanbulske konvencije, koji će se održati u Zagrebu. Znakovito je i da će prosvjedna povorka krenuti s Trga žrtava fašizma, na kojem se nalazi i središnjica HDZ-a.
 
Politički tajnik HDZ-a ne krije svoju bliskost s Katoličkom crkvom i ekstremno desnim klerikalnim krugovima. Sudjelovao je u "Hodu za život" koji je organizirala udruga Željke Markić, a bio je i jedan od govornika na "Tradfestu" - Festivalu tradicije i konzervativnih ideja, koju je organizirala udruga Vigilare na čelu s Johnom Vicom Batarelom.

Zanimljivo je napomenuti i da je Andrej Plenković u večerašnjem gostovanju u Dnevniku HRT-a suptilno zaprijetio svim HDZ-ovcima koji se još premišljaju o tome kako će u saboru glasati o Istanbulskoj konvenciji.

Index je HDZ-u poslao upit o snimci, a reakciju vladajuće stranke objavit ćemo čim je dobijemo.

Pročitajte više