Imenovani novi suci Visokog trgovačkog suda

NEVENKA BARAN, Raoul Dubravec i Branka Šabarić Zovko su novi suci Visokog trgovačkog suda, koje je danas imenovalo Državno sudbeno vijeće.

Osim toga, Državno sudbeno vijeće je imenovalo Zorana Čengija, te Ivana Besjedicu kao dvojicu novih sudaca Županijskog suda u Dubrovniku.

Besjedica bio pod policijskom istragom?

Besjedica je sadašnji predsjednik tamošnjeg Općinskog suda, a o njemu se nedavno pisalo da je pod policijskom istragom jer je u pretvorbi dubrovačkih Vrtova sunca dopustio upis vlasništva na 200.000 kvadrata zemljišta koja nisu ušla u elaborate o pretvorbi.

Inače je Besjedica, koji je općinski sudac već 20 godina, odbacio takve tvrdnje te dodao kako je sve sudske odluke donio u skladu s važećim propisima.

Državno sudbeno vijeće je još k tome imenovalo Dijanu Butigan Granić trgovačkom sutkinjom u Dubrovniku, a u istom gradu će novi općinski sudac biti Domagoj Raguž, dok će njegov kolega u Pazinu biti Emanuel Radolović.

Danijela Martini Maoduš imenovana je  trgovačkom sutkinjom u Slavonskom Brodu, a imenovanje dvoje županijskih sudaca u Velikoj Gorici i jednog u Zadru je odgođeno.

A.P.

Pročitajte više