Imunitet skinut i Puljašiću. On nije u aferi Janaf, sumnjiče ga za milijunsku prevaru

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABOR je danas, osim Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP), imunitet skinuo i HDZ-ovom zastupniku i gradonačelniku Požege Darku Puljašiću. U njegovom slučaju DORH nije tražio odobrenje za lišavanje slobode i upućivanje u istražni zatvor. Imunitet je skinut kako bi se mogao nastaviti kazneni postupak.

No Puljašić nije vezan za aferu Janaf, nego za drugu aferu, projekt dogradnje Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi.

>> Tko je HDZ-ovac kojem DORH skida imunitet? Plenković ga je stavio na listu HDZ-a

Otkriveno je, naime, kako je Grad za početak realizacije tog projekta vrijednog 12,7 milijuna kuna uzeo sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, iako nikakvi radovi nisu obavljeni. Sumnja se da je to učinjeno temeljem ugovora koji je Puljašić krivotvorio.

Istraga protiv njega počela je u studenom 2018., no optužnica mu je potvrđena 15. srpnja ove godine. Zahtjev za skidanje Puljašićevog imuniteta uputio je slavonskobrodski Županijski sud zbog nastavka kaznenog postupka iz 2018.

"Skidanje imuniteta gospodinu Puljašiću nije povezano s današnjim istragama i radnjama koje provodi Državno odvjetništvo. Gospodin Puljašić je izabrani gradonačelnik Požege i mi smo znali da je protiv njega istraga otvorena, međutim nije bila podignuta optužnica. Njega je njegova matična nadležna teritorijalna županijska organizacija predložila za kandidata u sabor", rekao je jučer predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Pročitajte više