Incident na prosvjedu u Zagrebu, umirovljeni general nasrnuo na protuprosvjednicu

Screenshot, Video: N1

Građanska inicijativa "Hrvatska protiv Istanbulske konvencije" organizirala je u Zagrebu prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. 

Između prosvjednika i aktivistica koje su organizirale kontraprosvjed došlo je do manjeg incidenta i to zbog transparenta na kojemu piše "Za rodnu ravnopravnost". Transparent je pokušalo razviti nekoliko žena, piše N1.

Na protuprosvjednice je nasrnuo umirovljeni general Željko Sačić.

Nakon što su aktivistice protuprosvjeda pokušale raširiti transparent s natpisom "Za rodnu ravnopravnost", pred jednu od njih je stao umirovljeni general. Počeo je pozivati redare. 
 
"Sram vas bilo izrode jedan!" 
 
Aktivistica je upitala zašto i oni ne mogu raširiti transparent na što joj je jedan od prosvjednika, krećući se prema njoj i gurajući je tijelom kazao: "Sram vas bilo izrode jedan!"
 
Intervenirali su redari, a umirovljeni general Željko Sačić se ponovo pojavio i kazao im kako oni svoje okupljanje nisu prijavili i da ne mogu biti tu s "neprimjerenim sadržajem".
 
U cijelu situaciju morali su se uključiti zaštitari i policija kako bi smirili sudionike incidenta. Bojana Genov iz Ženske mreže kazala je kako im nije bilo dopušteno razviti svoj transparent.

Pročitajte više