Incident u Walmartu: Preko razglasa "zamolio" sve crnce da izađu iz trgovine

U POZNATOM trgovačkom lancu Walmart u New Jerseyu došlo je do incidenta. Naime, preko razglasa muška osoba je pozvala "sve crnce da izađu iz trgovine, odmah", piše Fox News. Nakon toga nastala je opća panika. Ljudi su glasno počeli prosvjedovati i negodovati zbog sporne izjave.

Iz uprave trgovine pokušavaju otkriti tko se krije iza ovog incidenta. Mnogobrojni kupci su ostali zatečeni ovom izjavom i kazali su da će početi s bojkotom njihovih trgovina.

"Ovaj smo incident primili s gnušanjem, kao i naši kupci", stoji u službenoj izjavi uprave Walmarta. "Tko god je to učinio, učinio je lošu stvar, koja je za svaku osudu. Jasno, takve stvari su neprihvatljive i za nas i za naše kupce".

Naime, ovo nije prvi slučaj rasne diskriminacije u njihovim trgovinama. Kupci koji su pripadnici manjina u SAD-u bune se jer ne dobivaju jednak tretman kao i Amerikanci. Prilikom zapošljavanja vozača kamiona 2009. godine Walmart je platio 17,5 milijuna američkih dolara odštete zbog optužbi za rasnu diskriminaciju.  

Pročitajte više