Indexov novinar na RTL-u: Milanovićevi ispadi su bizarni, samo on zna zašto to čini

NEVEN BARKOVIĆ, zamjenik glavne urednice Indexa, gostovao je u RTL Direktu gdje je komentirao napad i nedavne izjave predsjednika Zorana Milanovića.

"Ne osjećam se napadnutim, već na neki način počašćenim. Smatram da je ovo što predsjednik radi samo jedan u nizu bizarnih ispada za koje samo on zna zašto ih čini. Pretpostavljam da će sljedeći na listi biti Tinky Winky iz Teletubbiesa", kazao je Barković.

O nazivu "ateistički agitator"

Osvrnuo se na naziv "ateistički agitator" koji mu je Milanović nadjenuo.

"Ja sam ateist koji o tome javno govori. Isto tako, nemam problem s time da kažem da je taj pogled po meni pošteniji od onog vjerničkog", ustvrdio je Barković.

O Milanovićevom napadu na Puhovskog

Kazao je i da je istup prema Žarku Puhovskom opasan jer time predsjednik postavlja opasan presedan.

"Mi već 20 godina nismo imali predsjednika koji tako javno kleveće ljude koji mu ne mogu uzvratiti tužbom. Kleveta je u hrvatskim zakonima kazneno djelo. Predsjedniku se ne može ništa i time on šalje poruku društvu da je to u redu", poručio je Barković.

O tvitu o Kolindi

Na koncu, prokomentirao je i objavu na račun bivše predsjednice Kolinde.

"Nisam napisao prva kuja Hrvatske, već nešto što na to aludira. a u današnjem odgovoru na Indexu objavio sam da je to bio jedan glupav i neukusan tvit. Obrisao sam ga, ali ključno je da sam ja zbog tog tvitao odgovarao na sudu i bio osuđen, a Milanović neće biti osuđen za ono što je govorio u proteklih tjedan dana", zaključio je Barković.

 

Pročitajte više