Indijski mađioničar nestao u rijeci. Imitirao je Houdinija pa se vezao lancem

Screenshot: Youtube

STRAHUJE se da indijski mađioničar, koji je vezan lancem skočio u rijeku u pokušaju imitiranja Harryja Houdinija, nije preživio svoj podvig.

Cilj točke bio je da se mađioničar Chanchal Lahiri oslobodi lanca i otpliva na sigurno iz rijeke Hooghly u indijskoj saveznoj državi Zapadnom Bengalu. On, međutim, nije izronio. 

Gledatelji Lahirijevog podviga o događaju su obavijestili policiju koja je odmah počela potragu. 

Lahiri, također znan kao Mandrake, u rijeku je bio spušten iz čamca. Bio je okovan lancem za čije je vezanje upotrijebljeno šest brava. S obale i mosta Howrah Bridge u Kalkuti promatralo ga je nekoliko ljudi. 

Unatoč potrazi provedenoj od strane policije i ronilačkog tima, mađioničar u nedjelju uvečer još nije bio nađen. Jedan od policajaca izjavio je za novine Hindustan Times da se Lahirija ne može proglasiti mrtvim dok mu tijelo ne bude pronađeno. 

Fotograf zaposlen u lokalnim novinama Jayant Shaw promatrao je Lahirijev performans i razgovarao s njim neposredno prije izvedbe. 

"Kad sam ga pitao zašto riskira život za magiju, rekao je: 'Ako uspijem, to će biti magija. Ako ne uspijem, bit će tragedija.'", rekao je Shaw te potvrdio da je Lahiri imao namjeru "oživjeti interes za magiju".

Lahiriju je ovo već drugi pokušaj rizične podvodne točke, nakon što je prije 20 godina uronio u istu rijeku u staklenoj kutiji i uspio izaći.

Shaw je i tada bio prisutan: "Nisam ni pomislio da ovog puta neće izaći iz vode."

 

Pročitajte više