Instalacije nisu uzrokovale požar: Majka i kćer izgorjele zbog cigarete

MARIJA JAGNJIĆ i njezina kćer Petra stradale su, po svemu sudeći, zbog neugašene cigarete. Očevid u potpuno uništenom prizemnom stanu kuće u Budislavićevoj 1 u središtu Trogira isključio je mogućnost tehničkog uzroka požara i kvar instalacija.

Izgorena tijela pronašli su vatrogasci oko 3.30 sati nakon što su ugasili požar.

Skupljao pet ambalažu dok su mu u stanu gorjele supruga i kći

Isprva se mislilo da su 64-godišnja Marija i 28-godišnja Petra uspjele napustiti stan prije no što ih je vatra zahvatila, no kasnije se pokazalo da nisu. Obje su imale probleme sa psihom. Bile su strastvene pušačice, što ih je, čini se, koštalo života. 

Tragediji nije svjedočio 72-godišnji Petar Jagnjić, suprug i otac nastradalih. Kada je planulo, nije bio u kući. Teška bijeda prisilila ga je da uokolo skuplja pet ambalažu. Vratio se kad je već naveliko gorjelo.

Tijela su prebačena na splitsku patologiju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Zbog požara, dio središta Trogira bio je par sati bez struje.

U dva tjedna troje poginulih u požarima u Trogiru

Ovo je u dva tjedna već drugi požar u Trogiru sa fatalnim posljedima.

Početkom mjeseca u požaru je stradao 48-godišnji Omer Šljivar. Izgorio je u svojoj sobi u stanu na trećem katu zgrade u ulici Kneza Domagoja 11. Vatrogasce je pozvao njegov sin. Tek su nakon nekoliko sati uspjeli ući u Omerovu sobu.

Pročitajte više