Interpol presreo poruku: 15-godišnji džihadist stigao je u Europu, želi osvetiti brata?

Foto: FAH, Twitter

15-GODIŠNJI brat Abdelhamida Abaaouda, "mozga" terorističkog napada na Pariz, navodno je krenuo iz Sirije prema Europi kako bi osvetio smrt svojeg brata.

Podsjetimo, Abdelhamid Abaaoud ubijen je u antiterorističkoj operaciji u Parizu tjedan dana nakon napada u kojem je ubijeno 130 osoba.

"Stigao sam u 10 sati", riječi su koje je Interpol presreo 28. veljače ove godine u telefonskom razgovoru Younesa Abaaouda i njegove sestre Yasmine, koja živi u Belgiji.

Interpol navodi da mlađi brat Abaaoud predstavlja prijetnju te da ga treba zaustaviti i privesti, kao i da se vjerojatno kreće pod lažnim imenom.

"Ako se vratio u Europu i šeće pod drugim identitetom, bit će nam jako teško pronaći ga", prenosi RT izjavu jednog od istražitelja.

Islamska država iduće napade mogla bi izvesti u njemačkim gradovima, tvrdi šef njemačke obavještajne službe.

"Sigurnosna situacija u Njemačkoj vrlo je ozbiljna. Iako nemamo neposredne informacije o napadima u našoj zemlji, znamo da je Islamska država na njih spremna jer je njihova propaganda uz Pariz, London i Bruxelles navodila i njemačke gradove", izjavio je Hans-Georg Maassen za Die Welt.
 

Pročitajte više