Irak: Devet mrtvih u samoubilačkom napadu

DEVETERO ljudi je ubijeno, a 13 ranjeno u srijedu u samoubilačkom napadu kada se vozilo zabilo u kontrolnu točku iračkih snaga južno od glavnog grada Bagdada, izjavio je telefonom s mjesta događaja dužnosnik iračke Nacionalne garde.

Dužnosnik je rekao da se samoubojica dovezao automobilom velikom brzinom do kontrolne točke, na sjeveroistočnom ulazu u grad Latifiya. U to doba još je bio jak promet.

U eksploziji je uništeno pet osobnih automobila.

Prema riječima dužnosnika, među mrtvima su pripadnici Nacionalne garde i policije koji su vodili tu kontrolnu točku, u blizini glavne ceste koja povezuje Bagdad s jugom zemlje, ali i civili.

Američki marinci u tom području rekli su da ispituju eksploziju u koju je, po svemu sudeći, uključena auto-cisterna, a do koje je došlo u Mahmudiyi. Čini se kako bi moglo biti riječi o istom incidentu s obzirom na to da je Mahmudiya smještena 3 km sjeverno od Latifiye.

Latifiya je dio opasne skupine gradova jugozapadno od Bagdada, u području nazivanom i "trokut smrti", u kojemu ulicama vladaju pobunjenici i banditi koji su spremni ubiti svakog tko surađuje s međunarodnim snagama koje predvode Amerikanci, a sve u želji da te snage odu iz Iraka.

Foto: FAH

Pročitajte više