Iran službeno potvrdio: Helikopter s predsjednikom prisilno sletio, ne znamo ništa

Foto: Profimedia

Ministar unutarnjih poslova Irana potvrdio je da je došlo do problema prilikom slijetanja helikoptera koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija. Ministar unutarnjih poslova Ahmed Vahidi je za državnu televiziju rekao da vlasti čekaju daljnje pojedinosti.

Ahmad Vahidi potvrdio je za državnu televiziju da je jedan od helikoptera predsjedničkog konvoja prisilno sletio.

"Različite spasilačke grupe kreću se prema mjestu nesreće, ali zbog magle i lošeg vremena može potrajati da se stigne do tog područja", rekao je Vahidi.

"Bilo je kontakata s (predsjednikovim) pratiteljima, ali s obzirom na to da je područje planinsko i teško je uspostaviti komunikaciju, nemamo informacije koje možemo podijeliti, nadamo se da će spasilačke ekipe što brže stići na mjesto nesreće i dati nam više informacija", dodao je ministar.

Iranska državna novinska agencija IRNA je objavila da je helikopter prevozio Raisija, ministra vanjskih poslova Hosseina Amir-Abdollahiana te lokalne dužnosnike.

Loše je vrijeme

Lokalni iranski mediji izvijestili su da pada jaka kiša u području okruga Varzaghan i da je timovima za spašavanje i potragu teško hodati po gustoj magli.

Iranci mole za Raisija

Nakon izvješća, iranska novinska agencija Fars je pozvala Irance da se mole za Raisija.

Šezdesettrogodišnji Raisi je izabran za predsjednika iz drugog pokušaja 2021., a otkako je stupio na dužnost, postrožio je zakone o ćudoređu, nadgledao krvavo gušenje protuvladinih prosvjeda i zauzeo tvrd stav u pregovorima sa svjetskim silama o iranskom nuklearnom programu.

Mnogi njegove poteze vide kao pokušaj da se pokaže kao dobar kandidat za nasljednika iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.