Iran spreman na razgovor sa svima osim "cionističkim režimom koji ubija djecu"

"SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE će se promijeniti bez obzira tko pobjedi na izborima", rekao je u intervjuu za talijansku La Repubblicu iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

"Novi će predsjednik morati odgovoriti na stvarne zahtjeve američkog naroda", kaže Ahmadinedžad i ističe kako 40 milijuna Amerikanaca nema zdravstveno osiguranje, Amerikanci očekuju povlačenje vojske iz Iraka i prekid rata koji ih košta milijarde dolara, a ni žrtve uragana Katrina u New Orleansu nisu još dobile nove domove.

Ahmadinedžad je ovim putem Americi poručio da je spreman na dijalog, ne samo njima, već i sa ostatkom svijeta. Izuzetak je tek "cionistički režim".

"Lani sam predložio Georgeu Bushu da se nađemo u UN-u i porazgovaramo pred novinarima. Isto ću predložiti i kandidatima za predsjedničke izbore", kaže Ahmadinedžad, koji je ipak u svom govoru na summitu FAO-a u Rimu kazao kako su SAD na Bliski istok donijele samo prijetnje, pritisak i prisilu govoreći o "nepravednoj okupaciji Iraka".

U svom je govoru iranski predsjednik još jednom napao Izrael nazvavši ih "barbarima" i dodao "kako će ta zemlja sigurno nestati".

"Izraelci ubijaju žene i djecu u njihovim domovima", kaže Ahmadinedžad i poziva na referendum kojim će "Palestinci odlučivati o svojoj budućnosti".

"Ako američki narod može slobodno odlučivati o svojoj budućnosti, zašto to ne bi mogli i svi ostali", pita se iranski predsjednik.

J.C.
Foto: AFP

Pročitajte više