Ironija: Vinko Žuljević žurio u bolnicu zbog oca, pa izletio pred vlak?

OTAC Vinka Žuljevića Klice, 76-godišnji Jozo, koji je danas bio sa sinom u automobilu na suvozačevom sjedištu u trenutku teške prometne nesreće, preminuo je u 17.20 sati u Kliničkoj bolnici Dubrava, doznajemo od policije.

Vinko Žuljević, bivši HIS-ovac pravomoćno oslobođen za ubojstvo Veselina Marinova, zadobio je teške tjelesne ozljede i prevezen je u KBC Zagreb . Kako se neslužbeno doznaje, nije u životnoj opasnosti.

Podsjetimo, nesreća se dogodila na pružnom prijelazu u Sesvetskoj Selnici u 11.56 sati, kada je vlak broj 200 koji je iz Dugog Sela putovao prema Zagrebu, naletio je na osobni automobil, Mercedes S500, a u sudaru su ozlijeđeni vozač i suvozač.

Zaobišao i kolonu i branik

U trenutku sudara polubranici na prijelazu su bili spušteni, što upućuje na to da je Klica zaobilazio rampu iako nije smio. Očevici tvrde da je Žuljević zaobišao čitavu kolonu, a onda i branik te da ga je vlak naišao u trenutku kada se automobil nalazio na tračnicama. Automobil je odbačen nekoliko metara od tračnica, u jarak.

Večernji list piše kako poznanici Vinka Žuljevića Klice kažu da je žurio zbog toga što je u bolnicu vozio oca kojemu je bilo pozlilo.

Ispalio čovjeku pet metaka u glavu iz blizine "iz samoobrane"

Podsjetimo, Klicu je oslobodila sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Erma Dražančić koja se pozvala na izjavu svjedoka ubojstva, koji je ustvrdio da je Klica pucao u samoobrani iako je ubio Marinova sa 5 hitaca u glavu iz neposredne blizine.

Klica je bivši zapovjednik postrojbe HVO-a "Garavi", koja je djelovala u sklopu "Kažnjeničke bojne" Mladena Naletilića Tute. Neformalni je vlasnik zaštitarske tvrtke Bilić-Erić Security.

I.Kri./C.D.
Foto: Nina Đurđević/Cropix

Pročitajte više