Irska policija u trgovinama, Lidl maknuo iz prodaje božićne ukrase

Foto: Twitter

IRSKA je u srijedu zabilježila najniži broj novozaraženih u skoro tri tjedna, nakon što je ta zemlja uvela jedne od najstrožih epidemioloških mjera.

Vlada premijera Michaela Martina prošlu je srijedu potvrdila povratak zemlje na najvišu razinu restrikcija u borbi protiv koronavirusa te su na šest tjedana zatvorene sve trgovine osim onih za opskrbu, dok restorani poslužuju samo hranu za van, a ljudi se ne smiju kretati dalje od pet kilometara od svog doma.

Dva tjedna ranije zatvoreni su svi restorani te je ograničen i broj posjeta kućanstvima.

Irska je u srijedu registrirala 675 novih slučajeva covida-19, što je najniži broj od 9. listopada. Istovremeno je sedmodnevni prosjek pao s 1176 prije sedam dana na 866.

Irska policija čuva od kupaca proizvode koji nisu esencijalni

Da bi sve ostalo u okviru oštrih restrikcija, pomaže i Irska policija koja čuva od kupaca neesencijalne proizvode. Irski političar Michael McNamara tvitao je da je u "jednom lancu trgovina dio policije preraspodjeljen s čuvanja esencijalnih proizvoda na čuvanje čokoladnih proizvoda marke Roses i Quality Street".

No nije u potpunosti jasno čuvaju li zapravo čokoladne proizvode, ili su njima samo zagradili odjel trgovine s odjećom koji se vidi iza.

I Lidl uveo restrikcije na proizvode, neke povukli iz prodaje

Zbog novih mjera zabranu prodaje uveo je i irski Lidl. Oni su donijeli odluku da ove zime neće prodavati odjeću i kuglice za bor. 

"Od početka pandemije radili smo na razvoju i provedbi planova kako bismo osigurali da naši kupci i zaposlenici mogu sigurno kupovati i raditi u našim trgovinama, istovremeno održavajući naš robustan i agilan lanac opskrbe tako da zajednice kojima služimo u cijeloj zemlji imaju pristup hranu i neophodne stvari.

Od vladine najave u kojoj se navode nova ograničenja razine 5, poduzeli smo niz koraka kako bismo osigurali da u potpunosti poštujemo nove propise. Odmah smo otkazali oglašavanje svih nebitnih predmeta i uklonili ih s naše web stranice. Nažalost, neke od ovih stavki i dalje će se pojavljivati u našem tjednom letku koji je tiskan nekoliko tjedana unaprijed te se ispričavamo kupcima koji su zbog toga razočarani.

Nećemo stavljati u prodaju predmete koji se smatraju nebitnima - npr. božićni ukrasi, ležerna odjeća i igračke. Također smo u postupku uklanjanja iz prodaje preostalih zaliha prethodnih nebitnih promocija. Nastavit ćemo prodavati predmete koji su klasificirani kao neophodni npr. za održavanje domova i poduzeća, zaštitnu odjeću, popravak i održavanje automobila i bicikala itd. u našim srednjim prolazima.

Nadamo se da ćemo otkazane stavke staviti u prodaju kasnije, u skladu s ukidanjem ograničenja, a kupci mogu biti u toku putem naših kanala i web stranica na društvenim mrežama.

Zahvaljujemo našim kupcima na razumijevanju i molimo ih da nastave kupovati na odgovoran način i slijediti sve savjete iz javnog zdravstva", napisali su iz irskog Lidla.

 

Pročitajte više